elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Paterna intensifica la lluita contra la processionària amb un tractament biològic

Paterna intensifica la lluita contra la processionària amb un tractament biològic

  L'Ajuntament de Paterna, a través de l'empresa municipal Gespa, està portant a un pla especial de tractament per a combatre plagues de processionària en pins de parcs i carrers del municipi, així com en els col·legis públics.

  Des del 22 d'octubre i fins a mitjan novembre, la brigada de silvicultura de Gespa, formada per quatre operaris, s'encarregarà de polvoritzar amb un producte biològic més de 7.000 exemplars de pins.

  Tal com ha explicat la regidora d'Infraestructures, Nuria Campos, "es tracta d'un tractament 100% ecològic que no interfereix amb la resta d'organismes vius de l'entorn i que és totalment innocu per a les persones o animals".

  En concret, per a combatre la processionària s'utilitza el 'bacillus thuringiensi', un bacteri que ataca al sistema intestinal de l'eruga paralitzant així les mandíbules i el tracte intestinal, produint el cessament de l'alimentació.

  Per a aconseguir les parts altes dels pins s'utilitza una grua que permet ruixar el producte contra els arbres utilitzant un equip a pressió que arriba fins als 20 metres.

  L'actuació ha començat en la Pineda de la Canyada i els carrers del barri, incloent els col·legis de la zona i seguirà pels barrancs del Ros i Serra. A partir del mes de novembre, la brigada es desplaçarà als barris de la Coma, Santa Gmema, Terramelar, i punts del nucli urbà com l'Avinguda Europa, Parc de Alborgi, Parc Central o Santa Rita, que compten amb major nombre de pins. A més, es tractaran els arbres de tots els col·legis públics del municipi.

  Pujar