elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Paterna demana als seus veïns que s'autoconfinen i endureix al màxim les restriccions

Paterna demana als seus veïns que s'autoconfinen i endureix al màxim les restriccions
  • L'Ajuntament suspèn, tanca o cancel·la tot el que d'ell depèn degut al perillós augment dels contagis

L'Ajuntament de Paterna ha endurit al màxim les restriccions a la ciutat que són de la seua competència per intentar frenar la transmissió comunitària del coronavirus entre la població de Paterna davant l'augment, en un 85%, dels contagis a la Comunitat.

Així ho ha anunciat hui l'alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, després de signar el decret que recull les noves mesures i que han sigut acordades durant la reunió de Comitè municipal de Seguiment de la COVID-19 que s'ha celebrat aquest mateix matí per analitzar la situació epidemiològica de la ciutat, la incidència en els últims dies se situa al voltant dels 400 casos per cada 100.000 habitants.

Aquestes mesures excepcionals, que entraran en vigor el proper 12 de gener i es mantindran fins al dia 31, recullen entre altres limitacions, el tancament de parcs i el precinte de les àrees de joc infantils, el tancament de tots els edificis i locals municipals, el tancament de Biblioteques i Museus així com la cancel·lació de tota activitat i programació sociocultural de la ciutat, tant del Gran Teatre com de tots els locals municipals.

També s'ha ordenat el tancament de totes les instal·lacions esportives municipals així com la suspensió dels entrenaments i competició de clubs esportius, llevat dels professionals. A més, l'Ajuntament seguirà prestant tots els serveis, sempre sota cita prèvia i estrictes protocols d'higiene i seguretat.

"Amb l'únic objectiu de protegir els paterners i paterneres hem decidit tancar, suspendre i cancel·lar tot el que depenga de l'Ajuntament", ha afirmat Sagredo a el mateix temps que ha assegurat que "farem tot el que estiga al nostre abast per tractar de frenar i controlar l'expansió del coronavirus entre la nostra població ".

En aquest sentit, el primer edil també ha fet una crida a la responsabilitat de la ciutadania perquè es quede a casa, limiti al màxim els contactes socials i siguen rigurosos amb el compliment de les noves restriccions i normes anti COVID-19.

"Davant el preocupant repunt dels casos, el confinament voluntari és l'opció més segura i eficaç per combatre l'expansió del virus", ha afirmat Sagredo al mateix temps que ha recordat que el municipi segueix analitzant les aigües residuals de tot el terme municipal per detectar i rastrejar la presència de COVID-19 i continua desenvolupant dos projectes pioners a tot Espanya sobre el coronavirus en els entorns escolars.

Pujar