elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Paterna celebra la Setmana de la Salut

Paterna celebra la Setmana de la Salut
  MÉS FOTOS
  Paterna celebra la Setmana de la Salut - (foto 2)

  Paterna celebra del dilluns 24 al dissabte 29 de setembre, la primera edición de la Setmana de la Salut, una iniciativa que sota el lema "Salut en totes les edats. Salut en totes les polítiques" persegueix millorar el nivell de salut i reduir les desigualtats dels veïns i veïnes de Paterna, a través de diferents activitats dirigides a la ciutadania.

  Tal com ha assenyalat el regidor de Sanitat, Julio Fernández "aquesta iniciativa pretén donar visibilitat a la important labor que es fa en l'àmbit de la salut comunitària en el municipi pels diferents recursos i especialment des de la taula intersectorial de salut".

  I en aqueix sentit el regidor ha destacat que "des de la regidoria de Sanitat es desenvolupen durant tot l'any actuacions que busquen millorar la salut dels veïns i veïnes de Paterna com són els cursos gratuïts de deshabituació tabàquica o programes escolars de prevenció d'addiccions entre uns altres."

  La Setmana de la Salut, que pretén visualitzar aqueixa labor es presentarà el dilluns 24 de setembre a les 12 hores i a la vesprada s'inaugurarà en el vestíbul del Auditori, l'exposició "Territori Valencià, Territori Runner", una mostra multidisciplinària sobre la pràctica del running i elaborada per investigadors de la Universitat de València.

  El dimarts 25, durant el matí s'instal·larà una carpa enfront del Centre de Salut Clot de Joan en la qual es durà a terme un taller de reanimació cardiopulmonar impartit pels sanitaris del centre de salut. A les 17.30 h, el Centre Social de Santa Rita acollirà la xarra "Benestar i qualitat de vida en la tercera edat", impartida per Tamara Alhambra.

  Per a finalitzar la jornada tindrà lloc una taula redona en el Teatre Capri sobre "L'addicció i prevenció al joc patològic", organitzada per la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA) de l'Ajuntament.
  El dimecres 26, es realitzarà un taller de prevenció organitzat per la UPCCA en el Teatre Capri, dirigit especialment a adolescents i que versarà sobre la importància de la prevenció del consum de la marihuana "Veritats i mentides de la marihuana".

  Durant el matí del dijous 27, professionals del centre de salut de Clot de Joan participaran en una taula de promoció d'estils de vida saludables a les portes del centre de salut. A la vesprada hi haurà una jornada especial de donació de sang de les 17.30 h a les 21 hores en el Teatre Capri.

  L'Auditori Antonio Cabeza acollirà el divendres 28 de 10.30 h a 12.30 h, un taller d'educació nutricional dirigit als estudiants del 3er cicle de Primària i 1r cicle de l'ESO. El nutricionista Roberto Vidal, ensenyarà als joves la importància d'adquirir hàbits de vida saludable a través d'una correcta alimentació i exercici físic. A més a la vesprada se celebrarà una nova jornada de donació de sang en el Centre de salut Clot de Joan fins a les 21 hores.

  La primera edició de la Setmana de la Salut de Paterna es clausurarà el dissabte 29 amb una campanya en xarxes socials dirigida a commemorar el Dia Mundial del Cor.

   

  Pujar