elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Paterna es bolca amb la solidaritat: comptarà amb una residència infantil per a xiquets i adolescents amb càncer

Paterna es bolca amb la solidaritat: comptarà amb una residència infantil per a xiquets i adolescents amb càncer
  • La cessió d'un solar municipal per part de l'Ajuntament a ASPANION és el primer pas per a la construcció d'aquest espai que té com a objectiu que els xicotets "se senten com a casa"

MÉS FOTOS
Paterna es bolca amb la solidaritat: comptarà amb una residència infantil per a xiquets i adolescents amb càncer - (foto 2)

Paterna es convertirà en l'epicentre de la solidaritat en els pròxims mesos després de la posada en marxa d'un centre assistencial per a xiquets i adolescents amb càncer i les seues famílies, que gestionarà ASPANION. Un projecte que es farà realitat després de la cessió d'un solar municipal per part de l'ajuntament a l'associació.

Ara, després de fer-se efectiva aquesta cessió comença el procés de recaptació de fons per a la construcció d'aquest espai que pretén no ser únicament una casa on residir mentre els xicotets reben el tractament, sinó un lloc on se senta com en la seua pròpia llar.

L'alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, ha destacat que aquest projecte “va més enllà d'una simple infraestructura, toca el cor”. El primer edil espera que aquesta construcció siga prompte una realitat que es convertisca en “l'orgull de Paterna i de tota Espanya”.

El president de ASPANION (Associació de Pares de Xiquets amb Càncer de la Comunitat Valenciana), Jesús María González Marín, ha destacat que “s'està complint un somni i estem agafant ales per a començar a volar”.

González ha subratllat que “per a nosaltres Paterna és la capital de la solidaritat”, i ha avançat que aquest centre té com a objectiu “millorar la qualitat de vida dels xiquets i adolescents amb càncer i les seues famílies”.

Aquest espai, que costarà al voltant de 6 milions d'euros, comptarà amb 16 habitacions i a més també serà la seu de ASPANION, on estaran situades les seues oficines. Comptarà amb una sala d'ordinadors, biblioteca, sala d'actes i un espai lúdic, “on els xiquets podran ser xiquets” ha avançat l'ideòleg del projecte.

Per part seua, el president de l'Associació d'Amics del Camí de Paterna, Jesús Fernández, un dels impulsors d'aquesta idea, ha traslladat que hi ha moltes associacions de la localitat donant suport a aquest projecte, i que després de la pandèmia ja s'estan programant noves accions benèfiques per a sufragar-lo.

A més, també són moltes les empreses de la localitat que tenen previst sumar-se a la recaptació de fons i aportar el seu granet d'arena.

Tot aquell que vulga formar part d'aquest projecte i aportar un donatiu el pot fer a través de ASPANION, de l'Associació d'Amics del Camí de Paterna o formant part dels diferents esdeveniments benèfics que es desenvoluparan a favor d'aquesta causa.

Finalment, l'alcalde ha posat en valor aquesta iniciativa que ja comença a ser una realitat, i l'objectiu de la qual és “aconseguir que aquelles famílies que s'hagen de desplaçar que estigueren el més a gust possible”. Juan Antonio Sagredo ha destacat el compromís de la ciutat amb aquest projecte perquè el valor de la parcel·la que s'ha cedit supera els 700 mil euros, per la qual cosa “estem molt orgullosos de poder aportar aqueix granet d'arena”.

Pujar