elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Paterna albergarà una Casa Hospital per a xiquets amb càncer i les seues famílies

Paterna albergarà una Casa Hospital per a xiquets amb càncer i les seues famílies

  Paterna tindrà una Casa-Hospital per a xiquets malalts de càncer i familiars. Així ho ha anunciat hui l'Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo en roda de premsa juntament amb el president de l'Associació de Pares de Xiquets i Adolescents amb Càncer de la Comunitat Valenciana (ASPANION), Jesús Mª González, la presidenta de ASPANION Paterna, Teresa Caballero i el President de l'Associació Soci Cultural Amics del Camí, Jesús Fernández.

  Durant la presentació del projecte, denominat "Casa ENTRE TOTS", el primer edil ha afirmat que "es tracta d'una iniciativa emotiva i il·lusionant que demostra una vegada més la solidaritat i la capacitat d'acolliment de la ciutat de Paterna" i ha manifestat públicament el compromís de col·laboració de l'Ajuntament perquè siga una realitat quan abans.

  Com a mostra de l'aposta de l'equip de govern socialista per aquesta Casa Hospital, durant la trobada, l'Alcalde ha anunciat la cessió gratuïta d'una parcel·la municipal de 700 m2 per a la construcció d'aquest edifici, que es troba situada al costat de l'Auditori de Música i que permet construir fins a 4 plantes i que albergarà un pàrquing públic.

  "La idea és que aquest singular edifici servisca tant de residència per a les famílies amb menors malalts de càncer que reben tractament a l'Hospital Clínic i en La Fe de València com a centre de dia d'atenció domiciliària per a tots els xiquets, xiquetes i adolescents afectats de càncer", ha explicat el primer edil, qui ha recordat a més que el municipi compta amb una línia d'autobús municipal directa a la Nova Fe.

  La cessió del solar ha quedat recollida en el Protocol General d'Actuació entre l'Ajuntament i ASPANION que s'ha signat hui i pel qual totes les entitats presents han adquirit tota una sèrie de compromisos de col·laboració per a contribuir al millor estat, tant mèdic com assistencial i psicològic, dels xiquets amb càncer i els seus pares i familiars.

  Entre els compromisos recollits en aquest protocol, que té una durada de 2 anys prorrogables, també figuren la creació d'una comissió d'impuls i seguiment del projecte així com la cerca de vies de col·laboració econòmica amb patrocinadors i mecenes que puguen contribuir a la construcció i equipament d'aquest centre. Amb aqueixa fi, ja s'ha creat un número de compte perquè tot aquell que vulga puga fer les seues aportacions: ES44 3159 0009 9726 2228 1729.

  Per part seua, els representants de la resta d'entitats signants han agraït a l'Ajuntament de Paterna i a l'Alcalde l'haver acollit amb tant afecte i decisió aquest projecte que recull les ganes de tots els que volen ajudar a fer més fàcil i suportable la vida de tots els menors afectats per càncer i les seues famílies.

   

  Pujar