elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Medi Ambient neteja d’enderrocs l’entrada a les Moles des del camí de Bétera

Medi Ambient neteja d’enderrocs l’entrada a les Moles des del camí de Bétera
  MÉS FOTOS
  Medi Ambient neteja d’enderrocs l’entrada a les Moles des del camí de Bétera - (foto 2)

  Les regidories de Medi Ambient i Sanitat Ambiental dirigides per Carles Martí i Dolores Guillem, respectivament, han netejat l'accés sud-oest del paratge natural de les Moles que s'havia convertit en els darrers anys en un abocador il·legal on desaprensius deixaven enderrocs, restes de poda i deixalles. Per a la regidora de Sanitat Ambiental, cal clausurar tots aquests abocadors il·legals ja que suposen una risc per a la salut i a més acaben convertint-se en focus de diferents plagues que després pateixen veïns i veïnes. "No podem permetre que un espai natural que la ciutadania utilitza per a practicar ciclisme de muntanya, BTT-X o simplement caminar sota els seus pins estiga ple de residus".

  Des de Medi Ambient, el seu regidor, Carles Martí, recorda, una vegada més, que Paterna ja disposa d'Ecoparc públic i gratuït on dipositar les deixalles i enderrocs. I fa una crida a la responsabilitat i a la consciència de les persones per a no abandonar aquest tipus de residus atemptant contra el medi ambien i posant en perill d'incendi aquets paratges.

  Carles Martí recorda que des de l'Àrea s'està licitant un contracte de neteja de tot el terme municipal valorat en més de 200.000 euros. Un contracte que permetrà netejar gran part del terme municipal, posant l'accent en les zones més significatives com ara el paratge natural de Les Moles i la zona boscosa compresa entre Montecanyada i el polígon industrial de l'Andana, ambdós espais molt castigats pels abocaments il·legals. El regidor calcula que en pocs mesos podran començar els treballs de neteja.

  Des de la regidoria de Medi Ambient avisen que s'extremarà la vigilància, sobre tot, d'aquests espais naturals per sancionar a les persones que realitzen abocaments. Unes sancions que la regidoria de Medi Ambient preveu endurir per a dissuadir als infractors. Recentment, un abocament de basquets de fruita va ser investigat i descobert l'infractor, va ser sancionat.

  Paterna ja és un referent quant a espais naturals en la comarca de L'Horta i hem de continuar treballant per a millorar el nostre entorn, com ara Les Moles, per on passen diàriament centenars de ciclistes i excursionistes que enllacen aquest espai natural amb el bosc de la Vallesa i el Parc Natural del Túria" ha conclòs Carles Martí.

  Pujar