elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Marzà: “Amb una inversió de quasi 600.000 euros farem realitat la casa de les federacions esportives valencianes”

Marzà: “Amb una inversió de quasi 600.000 euros farem realitat la casa de les federacions esportives valencianes”
  MÉS FOTOS
  Marzà: “Amb una inversió de quasi 600.000 euros farem realitat la casa de les federacions esportives valencianes” - (foto 2)
  Marzà: “Amb una inversió de quasi 600.000 euros farem realitat la casa de les federacions esportives valencianes” - (foto 3)
  Marzà: “Amb una inversió de quasi 600.000 euros farem realitat la casa de les federacions esportives valencianes” - (foto 4)
  Marzà: “Amb una inversió de quasi 600.000 euros farem realitat la casa de les federacions esportives valencianes” - (foto 5)

  El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i el director general d'Esport, Josep Miquel Moya, han presentat el projecte d'obres d'adequació per a l'edifici destinat a les seus administratives de les federacions esportives valencianes, situat al Parc Tecnològic de Paterna.

  Per adequar l'edifici a les necessitats específiques de les federacions, s'ha procedit a la redacció del projecte, en el qual han participat les federacions mateixes mitjançant CONFEDECOM, i ara està en procés de licitació de les obres.

  Segons Vicent Marzà: "Amb una inversió de quasi 600.000 euros farem realitat la casa de les federacions esportives valencianes. Som conscients de la situació de les federacions amb menys recursos i, per això, des d'Esport de la Generalitat aportem un servei més, el d'un espai de gestió, perquè totes les federacions puguen exercir les seues funcions de tràmits administratius i de funcionament d'una manera molt més còmoda i amb els serveis necessaris".

  En aquest marc d'actuació, el responsable d'Esport de la Generalitat ha apuntat que "amb el que serà la nova seu pretenem que les federacions no només compartisquen espai i personal, sinó que també compartisquen projectes entre elles".

  El màxim responsable d'Esport de la Generalitat ha recordat "el treball colze a colze que durant aquesta legislatura hem fet amb les federacions per a millorar el seu marc d'actuació". En aquest sentit, Vicent Marzà ha assenyalat la creació de l'Associació de Federacions Esportives Valencianes, CONFEDECOM: "Ja en 2018 vam signar un conveni de col·laboració per un import de 80.000 euros, pel qual CONFEDECOM es comprometia a coordinar les activitats de totes les federacions i a fer efectives qüestions derivades dels decrets d'entitats de 2018, com ara la traducció al valencià dels webs federatius i les obligacions d'informació pública relatives a la transparència. En 2019, aquest conveni disposa de 150.000 euros".

  Una altra de les fites d'aquesta legislatura ha estat la posada en marxa del Decret d'entitats: "Una normativa que posa l'èmfasi en qüestions com ara la democratització, la modernització i la transparència, amb el qual hem aconseguit, per exemple, l'aprovació, en algunes federacions, d'un codi de bon govern o la incorporació de la dona als òrgans directius de les federacions", ha assenyalat el conseller Marzà.

  En aquest sentit, el nombre de dones assembleistes de les federacions ha passat de les 295 que hi havia en 2014 a les 499 de 2018, la qual cosa suposa un increment del 69 %. Ha augmentat, de la mateixa manera, el percentatge de dones respecte al total, d'un 11,7 % en 2014 a un 20,9 % en 2018.

  Així mateix, el conseller Marzà ha explicat que "des que governem, hem doblat el pressupost que assignem a l'esport federat, hem passat del milió d'euros de l'antic govern als dos milions d'euros".

  "Les mesures que estem duent a terme venen acompanyades d'un treball compartit entre l'Administració autonòmica i les federacions que està donant els seus fruits", ha dit el conseller Marzà i ha continuat: "Algunes d'aquestes es concreten en els programes de tecnificació, les ajudes per a la participació en els campionats d'Espanya, les ajudes per a l'organització de campionats del món o d'Europa o la creació del programa 'Esport a l'escola'".

  Seu de les federacions esportives valencianes

  L'espai l'ocuparan les federacions durant 10 anys i la CONFEDECOM serà el titular de l'espai i l'organisme encarregat de la gestió i de l'adjudicació dels espais a les diferents federacions que els necessiten, amb la participació de la Direcció General d'Esport.

  L'edifici es compon d'una planta semisoterrani, una plata baixa i una planta primera. En el semisoterrani, es disposarà d'una zona coberta d'aparcament i/o d'activitats a l'aire lliure, una sala d'actes, un arxiu i espais per als serveis i cuina 'office'.

  En la planta baixa, es redistribuiran les sales per a disposar de més despatxos per a federacions. Hi haurà 12 despatxos per a federacions, amb un magatzem i una sala multiusos.

  En la planta primera, es disposarà de 9 despatxos de federacions i serveis.

  Pujar