elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El nou hospital Arnau de Vilanova de Paterna triplicarà la capacitat de l'actual

El nou hospital Arnau de Vilanova de Paterna triplicarà la capacitat de l'actual
  • Ximo Puig ha presentat la maqueta del nou centre hospitalari que canvia d'ubicació

MÉS FOTOS
El nou hospital Arnau de Vilanova de Paterna triplicarà la capacitat de l'actual - (foto 2)

La Generalitat Valenciana construirà un nou hospital a Paterna després que la conselleria de Sanitat haja estudiat remodelar l'Arnau de Vilanova.

Així, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha presentat, amb maqueta inclosa, el nou centre hospitalari que substituirà a l'actual i comptarà amb una inversió de 208,5 milions d'euros.

Serà un nou centre hospitalari més ampli per a la població de 340.000 habitants assignada al departament de salut Arnau de Vilanova-Llíria, amb més serveis i dotat de l'última tecnologia sanitària. A més, s'adaptarà als criteris de màxima sostenibilitat energètica.

El centre serà tres vegades més gran que l'hospital actual, tindrà un 50% més de llits, un 33% més de quiròfans, el doble de consultes externes, 3 vegades més places d'hospital de dia i 1.266 places d'aparcament, enfront de les a penes 100 que compta l'actual hospital.

Fins a 420 llits d'hospitalització i 16 quiròfans

El nou centre disposarà de 420 llits d'hospitalització, de les quals 320 estaran en habitacions individuals, enfront dels 284 llits que hi ha actualment a l'hospital Arnau. 

A més, es potenciarà l'activitat quirúrgica en augmentar el nombre de quiròfans a 16 enfront dels 12 actuals, així com la cirurgia major ambulatòria, que comptarà amb 25 llocs en lloc dels 17 que disposa en aquests moments.

Les dimensions del nou hospital permetran albergar el doble de consultes externes, en total 120 consultes enfront de les 60 actuals, per la qual cosa podrà disposar d'un major nombre d'especialitats i oferir una millor atenció sanitària a la ciutadania. A més, augmenten les places d'Hospital de Dia de 22 llocs actuals a 60.

Així mateix, per a facilitar l'accés i els desplaçaments es construirà un aparcament que comptarà amb 1.266 places augmentant la seua capacitat enfront de l'actual, que disposa de 100 places.

El nou Arnau de Vilanova canvia d'ubicació

El nou hospital Arnau de Vilanova se situarà al carrer Col·legi Jaume I El Conqueridor de Paterna, en la corona metropolitana de València al costat de la CV-31 i la CV-365. Es tracta d'un punt de fàcil accés.

Pujar