elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els escolars de Paterna celebren el Dia de l'Arbre amb la plantació d'un miler d'exemplars autòctons

Els escolars de Paterna celebren el Dia de l'Arbre amb la plantació d'un miler d'exemplars autòctons
  MÉS FOTOS
  Els escolars de Paterna celebren el Dia de l'Arbre amb la plantació d'un miler d'exemplars autòctons - (foto 2)

  Paterna commemora durant aquest mes el Dia de l'Arbre convidant als seus escolars a participar en jornades de plantació d'exemplars autòctons en diferents zones i parcs del municipi.

  La iniciativa, organitzada per la regidoria d'Infraestructures, Seguretat i Medi Ambient en col·laboració amb l'àrea d'Educació, té com a objectiu conscienciar als més xicotets del municipi sobre la importància de cuidar l'entorn natural.

  Així ho ha explicat la regidora de Medi Ambient, Nuria Campos qui ha destacat que "mitjançant aquestes jornades, en les quals participen una vintena de col·legis del municipi, els alumnes i alumnes poden gaudir de la naturalesa, al mateix temps que aprenen a respectar la nostra biodiversitat i a protegir el medi ambient".

  D'aquesta manera, la jornada compta amb una part pràctica, on els menors planten el seu arbre i una divulgativa, on treballadors de l'àrea de Zones Verdes de l'empresa municipal Gespa, ofereixen una breu xarrada sobre les característiques de les diferents espècies autòctones que existeixen en la Comunitat i sobre la importància de protegir a l'arbratge.

  En total es plantaran 1.165 exemplars de diferents espècies principals de la zona Mediterrània com *pinuspinea, roures, freixes, moreres, grevilleas, cirerers silvestres, oliveres, llentiscles o xiprers.

  Aquests nous exemplars es plantaran durant tot el mes de febrer en jardins del nucli urbà, el parc de Alborgí i Parc Central, la pineda de la Canyada o zones enjardinades del barri de Lloma Llarga i el parc empresarial Tàctica.

  A més, i amb la col·laboració de la Coordinadora dels Boscos del Túria i el col·lectiu AFEMPES, el passat cap de setmana es va dur a terme la repoblació de 50 exemplars d'om donats pel Ministeri d'Agricultura, i en la qual van participar mig centenar d'alumnes en la partida de la Corrucosa.

  "Es tracta d'exemplars tractats per a resistir a lagrafiosis, malaltia que ataca als oms, de manera que ens permetrà recuperar aquesta espècie en el municipi", ha conclòs la regidora Campos.

  Pujar