elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís trasllada les queixes veïnals per l’actual caos del tràfic a Paterna

Compromís trasllada les queixes veïnals per l’actual caos del tràfic a Paterna
  • Per a la formació la mala planificació en les obres és la causa del col·lapse del trànsit de vehicles a tot el municipi

Compromís per Paterna ha traslladat les queixes veïnals que han sorgit al municipi per part de veïns i veïnes en els últims dies a conseqüència del tràfic en la localitat. “Hem rebut nombroses queixes, tant de veïns i veïnes, com de gent que treballa als nostres polígons. L’inici del curs escolar, d’activitat esportiva i laboral han convertit la nostra localitat en un embut impressionant”, destaca el regidor de Compromís Carles Martí.

Argumenten des de la formació que “com a exemple, ahir dilluns, concretament la zona del Polígon Tàctica, Carrefour i la redona del cementeri, es va convertir en un infern per a la gent que transitava. Cues de més de 40 minuts per accedir a Paterna, als poliesportius municipals o per a eixir dels polígons. Una clara demostració d’una nefasta planificació de les obres”.

“Tot fa indicar que la problemàtica perdurarà en el temps, donat que les obres tenen un termini d’execució de 8 mesos. Els diversos desviaments a conseqüència de les obres a la redona d’accés a Paterna per Font del Gerro i el tall de la carretera N220 cap a Manises fan que tot el trànsit desemboque en la redona del cementeri, fet que fa que es col·lapse durant hores, impedint el trànsit fluid cap a totes aquestes zones”, manifesten les mateixes fonts.

“Des de Compromís per Paterna demanem a l’equip de govern que pose solucions immediatament, i abans del dia 11, día d’inici del curs escolar, on els problemes es veuran incrementats de manera exponencial. El fet, segons els testimonis presents durant la vesprada d’ahir, que no apareguera cap policia local per aclarir el tràfic i posar una solució al problema ens preocupa i dona mostra de la mala planificació que s’està fent” indica Carles Martí.

Afegeix el mateix regidor que “és necessari i urgent que es realitze un nou estudi de les alternatives per tal de fer viable el trànsit a Paterna. Açò es pot convertir en un problema greu fins i tot per a l’economia de Paterna, donat que per a les empreses aquests fets són greus, no es poden permetre estar fins a 40 minuts esperant les mercaderies o clients als seus negocis. Greu també és veure com les famílies de Paterna, que volen portar als seus fills a escola o a les activitats extraescolars, perden pràcticament tota la vesprada. Paterna necessita una planificació global dels accessos i una reducció del tràfic al seu entorn. Eixa planificació implica augmentar el transport públic per reduir el trànsit rodat i per millorar els accessos a tot el poble”.

“Abans de pensar en grans infraestructures com l’hospital anunciat o algun centre comercial del passat, tindríem que pensar a millorar la vida dels paterners i paterneres. Tan sols cal imaginar la vesprada d’ahir afegint el trànsit ocasionat per l’Hospital Arnau que estava planejat. De segur que el caos haguera sigut encara de pitjors proporcions”, assenyalen des de Compromís.

 

Pujar