elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís presenta una moció perquè les cases d'apostes continuen allunyades d’escoles i instituts de Paterna

Compromís presenta una moció perquè les cases d'apostes continuen allunyades d’escoles i instituts de Paterna
  • La formació insta a desenvolupar el conveni de col·laboració amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies per a la participació de la Policia Local en les tasques de vigilància i control dels locals de joc

Compromís per Paterna ha informat hui, mitjançant un comunicat, que ha registrat una moció, per al pròxim ple municipal de la localitat, per la protecció dels i les adolescents davant la ludopatia. “Pensem que amb la situació actual no és suficient per a vigilar i controlar els establiments de joc, per la qual cosa la policia local hauria d'implicar-se en aquestes activitats, prestant especial atenció al fet que no és necessari regular l'accés dels menors a les màquines de joc”, declara el regidor de la formació Carles Martí.

“A Compromís ens preocupa la baixada de l’edat en què els i les adolescents comencen a jugar, establint-se en els 14 anys segons l’Informe Sobre Trastorns Comportamentals de l’Observatori Espanyol de les Drogues i les Addiccions. El mateix informe assenyala que un 20% de menors d’entre 14 i 18 anys han jugat amb diners en els últims 12 mesos. Segons el Registre General d’Interdiccions d’Accés al Joc (RGIAJ), la xifra de persones afectades per ludopatia ha pujat un 62% en els últims cinc anys. La majoria d’experts atribueixen gran part d’eixa pujada a la proliferació de cases d’apostes i salons de joc en barris i pobles”, assenyalen des de la formació.

“Les mateixes fonts indiquen que “el passat 14 de novembre, els grups parlamentaris de PP i VOX, varen registrar dues esmenes que, en cas de ser aprovades, suposarien l’eliminació de l’obligatorietat de mantindre les distàncies mínimes, amb centres educatius, per a molts establiments que tenen llicències aprovades anteriors a la llei actual. Eixa situació suposaria un pas enrere en la protecció dels i les adolescents”, indiquen les mateixes fonts.

“La decisió de PP i Vox d'eliminar la distància mínima d'una instal·lació d'una casa d'apostes d'un centre educatiu no té explicació, no l'entenen pares i mares, no ho entenen les AMPAS, no ho entenen els educadors, i no ho entenen tampoc els experts en matèria de ludopatia i addiccions”, esperem que facen marxa enrere amb la decisió que vol prendre el Consell, ja que considerem que cal protegir la nostra gent jove del problema de la ludopatia”, manifesta Carles Martí.

El mateix regidor conclou afirmant que “no ens podem quedar de braços plegats davant aquesta barbaritat, per això realitzarem les accions que siguen precises per a sol·licitar el compliment íntegre de la Llei de Joc que impossibilite tant l'obertura com la renovació de llicències per a aquelles cases d'apostes que es troben al costat de centres educatius, és un compromís de totes i tots frenar la ludopatia entre els més joves. La societat no ha de pagar les males decisions del tàndem PP i VOX”.

 

Pujar