elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís presenta al·legacions al PMUS de Paterna

Compromís presenta al·legacions al PMUS de Paterna
  • Des de la formació troben a faltar el soterrament de la línia de metro i la postura unànime de l’ajuntament per aturar l’ampliació del Bypass

Compromís per Paterna ha fet públic que des de la formació s’han presentat al·legacions al PMUS (Pla Mobilitat Urbana Sostenible) de la localitat. Destaca al respecte el seu regidor Carles Martí que “a les nostres al·legacions hem inclòs, a més a més, la petició per augmentar la participació ciutadana en tots els projectes, així com de totes les entitats involucrades en la mobilitat a la nostra localitat”.

Manifesten des de Compromís que “ja fa tres anys que l’equip de govern, davant de la caducitat de l’anterior pla de mobilitat, que també cal dir que no s’aplicà en la seua major part, va encomanar a una empresa un nou estudi que ara està en fase d’exposició pública. Quan u encarrega un estudi de mobilitat a una empresa externa, principalment ho fa perquè no disposa dels mitjans, i perquè és necessària una visió externa del que cal fer per a millorar la mobilitat. Com tot el món sap, a Paterna, una de les principals dificultats que hi té com a ciutat, sinó la que més, és la mobilitat. La seua disgregació de barris, junt amb ser una de les poblacions més afectades per les grans vies de comunicació que travessen el nostre territori, fa d’aquesta tasca un treball difícil i al mateix temps necessari”.

“Hem trobat a faltar en l’estudi, per un costat, una visió objectiva dels problemes, donat que la majoria d’assumptes que no es contemplen van adherits a directrius de l’executiu socialista, és a dir, és un informe totalment de part. Trobem a faltar per exemple, el soterrament de la línia de metro, una solució completa a la mobilitat en Paterna, i que ni s’anomena en l'estudi. O altre fet que milloraria la qualitat ambiental relacionada en la mobilitat com és la postura unànime de l’ajuntament en aturar l’ampliació del Bypass. El que sí que diu l’estudi és que Paterna està saturada de vehicles, i en eixe sentit, no ho diu l’estudi clarament, però es pot retraure dels resultats, que no seria recomanable cap mena d’implantació de centres comercials a Paterna, i especialment a les Moles”, assenyalen les mateixes fonts.

“Des de Compromís ens alegrem que al PMUS s’incloguen propostes com l’aposta per la priorització del vianant, o el tràfic ciclista. De fet, s’inclouen propostes que ha fet Compromís en els darrers anys com la conversió en zona de vianants del centre urbà, l’aparcament cobert de bicicletes, algunes de les comunicacions inter-barris que hem proposat, així com, l’unificació de vials per evitar les voreres i facilitar el trànsit de vianants”, indica Carles Martí.

Afegeix el mateix regidor per concloure que “en general és un bon pla de mobilitat, si es compleix. És cert que li falta ambició i inclou propostes que ja estan en marxa, però creiem que si s’inclouen les nostres esmenes podrem parlar d’un bon pla de mobilitat per afrontar el futur a Paterna amb un horitzó més verd”.

Pujar