elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís pregunta a la Conselleria d’Educació si Paterna es veurà afectada per les retallades al Pla Edificant

  • La formació recorda que el Pla Edificant contemplava la construcció d’un nou institut a Lloma Llarga i nombroses actuacions en diferents centres educatius

Compromís per Paterna ha anunciat hui que ha traslladat a la Conselleria d’Educació la seua preocupació per l’actual estat del Pla Edificant a la localitat. Segons ha indicat el regidor de la formació, Carles Martí, “a Compromís ens preocupa molt que, com ha passat amb altres inversions, Paterna no siga una prioritat per al nou Consell de la Generalitat, és per això que amb l’objectiu de conéixer l’estat actual de les inversions previstes pel Botànic al nostre poble, hem remés a la Conselleria una petició d’informació sobre aquest pla”.

Assenyalen des de Compromís que “davant l’anunci de la Conselleria d’educació de revisió a la baixa del pla edificant, a Compromís per Paterna, ens preocupa que Paterna siga part de la rebaixa que el Consell està aplicant a les seues inversions. Ara volem saber quin és l’estat del pla edificant i en el cas que les inversions hagen desaparegut sol·licitar al Consell que les torne a incloure, donat que són necessàries i imprescindibles per als nostres xiquets i xiquetes perquè tinguen una educació pública de qualitat al seu abast”.

“Al mateix temps, demanem al Partit Popular de Paterna, que a la campanya electoral va fer bandera pròpia d’aquest treball de Compromís, demane al seu Consell que no elimine les inversions a Paterna, tot i que tal com s’està demostrant les idees del PP realment van en altre sentit, ja ho hem vist en temes com per exemple les Moles, on el verd de Sara Palma a les eleccions el seu partit a nivell autonòmic sols el veu en els bitllets que guanyen les seues promotores i amiguets de sempre. Una mostra més que la campanya del PP a Paterna va ser un engany cap a la ciutadania del nostre poble. Ara que pressionen als seus si no volen perdre la nul·la credibilitat que tenen a Paterna”, afegeixen les mateixes fonts.

Destaca Carles Martí que “a Compromís ho tenim clar, anem a lluitar per tenir una escola pública i de qualitat, enfront dels intents privatitzadors del PP, que ja està remant cap a l’escola concertada, privada i secessionista per imposar els seus valors retrògrads i arcaics en l’educació. Els importa més el dogmatisme moral que la vertadera educació en valors dels nostres xiquets”.

El mateix regidor conclou afirmant que “totes aquestes inversions en educació pública a Paterna corren un gran perill, inversions tan importants com la construcció d’un institut a Lloma Llarga i actuacions de millora en diversos centres educatius. Des de Compromís per Paterna lluitarem fins on calga per a mantenir-les i ampliar-les vist l’immobilisme de l’executiu socialista que governa Paterna. Els recordem que el sistema educatiu de Paterna necessita que totes i tots lluitem per enfortir-lo”.

 

Pujar