elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís per Paterna presenta el seu projecte d’anell verd

Compromís per Paterna presenta el seu projecte d’anell verd
  MÉS FOTOS
  Compromís per Paterna presenta el seu projecte d’anell verd - (foto 2)

  Compromís per Paterna ha presentat hui en roda de premsa el seu projecte d'anell verd per al municipi. La presentació del projecte ha estat a càrrec del candidat a l'alcaldia de la coalició Juanma Ramón. El projecte d'anell verd presentat naix com una infraestructura verda, un projecte que està inclòs al programa electoral de la formació valencianista i que forma part del model de ciutat que pensen és el millor model per als veïns i veïnes del municipi.

  Per a la formació este projecte és un projecte innovador, un projecte que cohesionaria el nostre poble, el qual, a dia de hui, està fraccionat per diverses infraestructures que fan molt difícil la connexió de tots els barris. Un projecte, el presentat per Compromís, que de fer-se realitat uniria tots els barris del municipi d'una forma natural i amb uns costos reduïts. "Paterna te la sort d'estar prop de la capital, amb este projecte els veïns i veïnes tindrien l'oportunitat de poder fer desplaçaments més sostenibles i que evitarien molts col·lapses de trànsit de vehicles. A banda parlem del que pot ser un nínxol de motor econòmic per a Paterna. Un punt de referència a la comarca per a realitzar esport i oci natural i que fomentaria el comerç local del municipi als diferents barris", ha manifestat el portaveu municipal de la coalició, Juanma Ramón.

  Esta infraestructura te una extensió de 26 km i , segons Compromís, podria convertir-se en el principal referent turístic del municipi, ja que este recorregut passa pels principals punts turístics de la localitat com ara la Torre de Paterna, el Parc Natural del Túria, Les Moles, el conegut com Paretó d'Espanya, les trinxeres de la guerra civil o la lloma de Betxí entre altres punts també destacats. Des de la formació han indicat que este projecte es el fruit d'un any i mig de treball i a més a més una forma de demostrar que si vols millorar el poble és fonamental conèixer cada racó del mateix.

  Ponts verds per a connectar tots els barris de Paterna

  Dins del projecte presentat la inversió més forta planteja per Compromís és la creació d' ECO PONTS, en concret serien 2 ponts verds els que es tindrien que construir, el primer d'ells perllongaria el parc d'Alborgí cap al cementeri i Les Moles, este pont connectaria el casc urbà amb Lloma Llarga, l'altre pont verd connectaria Lloma Llarga, des del carrer orenga, amb Mas del Rosari sobre la CV-35. Es tractaria d'una infraestructura per a vianants i per a vehicles no motoritzats, amb un carril dedicat al transport públic elèctric, que inclòs tindria l'oportunitat de ser gratuït per a la ciutadania del municipi.

  "Amb esta infraestructura es podria anar de Mas del Rosari a Paterna en assoles 7 minuts, una forma d'evitar connectivitat congestionada pel tràfic. Estos ponts verds ja existeixen a altres ciutats d'Europa, on són conscients, als seus plans de mobilitat, que estes infraestructures son el millor futur per a la ciutadania. Estes infraestructures es poden realitzar amb fons europeus, hi han moltes ajudes a Europa que aposten fermament per este tipus de projectes, per tant la financiació del mateix pot estar més que garantida, el nostre poble seria pioner i es convertiria en un referent a Espanya duguent a terme esta iniciativa", ha manifestat Juanma Ramón.

  Pujar