elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís per Paterna presenta una moció per la llibertat d'expressió artística i cultural

  • La moció destaca la importància de mantindre una societat inclusiva, diversa i oberta, on els creadors puguen expressar les seues idees sense por de la censura o represàlies

En la pròxima sessió del ple municipal de Paterna, Compromís per Paterna, presentarà una moció contundent i significativa, buscant protegir la llibertat d'expressió en totes les seues manifestacions artístiques, musicals i culturals. “La moció destaca la importància de mantindre una societat inclusiva, diversa i oberta, on els creadors puguen expressar les seues idees sense por de la censura o represàlies, advoquem per un ambient que fomente la creativitat i l'intercanvi cultural”, argumenta la regidora de la formació Carmen Gayá.

“En el context d'un món cada vegada més connectat i globalitzat, des de Compromís per Paterna tenim clara la necessitat de respectar i valorar les diferents perspectives artístiques i culturals presents en el municipi. La moció insta a la resta de grups municipals a salvaguardar el dret dels ciutadans a participar en la creació i consum d'expressions artístiques i a evitar situacions que s’han començat a produir en altres poblacions amb cogovern de dreta i extrema dreta”, indiquen fonts de la formació,

Afegeixen les mateixes fonts que "per a nosaltres la llibertat d'expressió és un pilar fonamental de qualsevol societat democràtica i plural, enriqueix la nostra comunitat, nodreix la nostra identitat i ens permet comprendre i respectar millor als nostres conciutadans".

“Desitgem que aquesta moció siga aprovada pel ple municipal i que marque un pas significatiu cap a una comunitat més inclusiva, on l'art i la cultura siguen vehicles per a la comprensió i la cohesió social. La llibertat d'expressió artística, musical i cultural és un dret fonamental que mereix ser protegit i promogut en cada racó del nostre país. A Compromís per Paterna ens mostrem decidits a continuar treballant per a assegurar que la creativitat i el talent local florisquen sense restriccions”, assenyala Carmen Gayá.

La mateixa regidora conclou manifestant que “Compromís per Paterna sempre hem sigut un partit compromés amb el progrés, la igualtat i la defensa dels drets civils. Continuem treballant àrduament, com sempre hem fet, per a promoure polítiques que reflectisquen els valors de solidaritat, respecte i pluralitat, i per a empoderar als nostres veïns i veïnes a ser agents de canvi positiu en les seues vides i en la societat”.

Pujar