9 de desembre de 2019 9/12/19

Compromís per Paterna "lamenta" el vaivé del museu de la Cordà

Compromís per Paterna "lamenta" el vaivé del museu de la Cordà - (foto 1)
  • La formació valencianista proposa dignificar urgentment aquest espai perquè puga mostrar-se així la grandesa de la festa per excel•lència de Paterna

Compromís per Paterna ha lamentat l'estat actual en el qual es troba el museu de la Cordà del municipi i l'espai cultural “Coves del Batà” que alberga diferents exposicions durant l'any, i proposa una actuació urgent que dignifique aquest espai dedicat a la festa més representativa del poble de Paterna i a la seua cultura.

La formació Valencianista ha denunciat que aquest espai dels Coves del Batà, on suposadament està el museu que ha d'explicar l'origen i l'evolució de la festa coetera, es troba actualment en un estat que dista molt de la grandesa d'aquesta festa. “Volem que es respecte com mereix el patrimoni i la memòria viva del nostre poble dignificant els espais que, com el museu de la Cordà, han de transmetre la història de Paterna als seus veïns i veïnes i visitants”, ha destacat el regidor de Compromís, Carles Martí.

“El 2 de maig de 2018, coincidint amb la declaració de la Cordà com a Festa d'Interés Turístic Nacional, s'anunciava per part de l'alcalde en premsa la posada en marxa d'aquest espai, que comptaria amb panells explicatius del centenari d'aquest esdeveniment de pólvora i foc, material recaptat per donacions de particulars i una sala tancada que recrearia virtualment una Cordà i que seria inaugurat aquest mateix any. Hui dia, com hem pogut constatar, això és en realitat el que es troben la ciutadania i els turistes que visiten el nostre poble, parets desconchadas i una incomprensible falta de manteniment”, asseguren fonts de la formació.

Museu de la Cordà sí, però no a costa de retallar pressupost en projectes socials

La proposta aprovada pel govern municipal en el ple de destinar 500.000 € per a traslladar el museu de la Cordà a un edifici del carrer major no és la solució per la qual aquesta formació haguera apostat, indiquen des de la mateixa en un comunicat, “és diners que es retira del projecte destinat a les escoles Santa Teresa, que segons el Pla Actua contribuiria a complir l'objectiu presentat a la UE de promoure la inclusió social i la lluita contra la pobresa”, ha informat Martí.

“Inicialment el Pla Actua incloïa la reforma de les Escoles de Santa Teresa perquè Paterna poguera disposar en el centre urbà d'un centre de formació i d'un espai de convivència ciutadana. La proposta del Psoe elimina del pressupost la dotació per a dur a terme aquest projecte que va ser valorat amb un 8,27 sobre 10, una de les millors notes, en el procés de participació ciutadana del Pla Actua”, han afirmat des de Compromís.

La formació valencianista va proposar en el ple celebrat ahir que el govern recapacite i busque altres fórmules de finançament perquè Paterna puga disposar tant del museu de la Cordà com del centre de formació, ja que es tracta d'una demanda veïnal.

ocultar
Compromís per Paterna "lamenta" el vaivé del museu de la Cordà
Pujar