elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís per Paterna demana que l’ajuntament revise i actue enfront de la calor en les aules

Compromís per Paterna demana que l’ajuntament revise i actue enfront de la calor en les aules

  La formació denuncia que molts dels centres educatius públics de Paterna pateixen mancança de recondicionament enfront de la calor. En alguns casos, les disposicions i les característiques de les finestres i en altres la falta d’ombratge fa que, quan arriba la calor, la situació dels alumnes es faça insuportable, posant inclús en risc la salut dels xiquets i xiquetes

  Compromís per Paterna ha demanat hui que, davant l’augment de temperatures, l’ajuntament revise i actue per frenar el patiment que els xiquets i xiquetes dels centres escolars puguen suportar a l’interior de les aules, per esta raó, el regidor de la formació, Carles Martí, ha indicat que “han tornat ja les altes temperatures i ja comencen a sorgir de nou les veus de pares i mares dels nostres escolars que alerten de la situació de risc que viuen els seus fills i filles a les aules dels seus col·legis”.

  Des de Compromís informen que “Centres com La Font, el Sanchis Guarner o el CEIP de Lloma Llarga pateixen situacions que encara romanen sense solucionar per part de l’Ajuntament i per part de la Conselleria d’Educació. En alguns casos el disseny de les finestres dels centres i l’absència de ventilació adequada fan que les façanes dels centres educatius, orientades en direcció al sol, abasten temperatures molt elevades. Qüestió que fa que a l’interior i sense ventilació les aules experimenten unes temperatures no aptes per a la docència i l’estada dels menors”.

  “Pensem que, abans que la calor arribe a les temperatures estiuenques, es fa necessari que l’ajuntament elabore un informe de la situació actual en tots els centres educatius públics del municipi, que li done trasllat a la Conselleria d’Educació i que, conjuntament, prenguen les mesures necessàries per a evitar els problemes que ja han patit estos centres en anys anteriors”

  “A Compromís tenim clar que amb l’històric de temperatures i patiment dels xiquets i xiquetes a escola els darrers anys, el canvi climàtic s’està fent més perceptible per a tota la població i més per als més sensibles als seus efectes com puguen ser els xiquets i xiquetes. És per això que l’adequació dels centres públics per a mitigar els seus efectes és ja una necessitat que no es pot endarrerir més”, manifesta Carles Martí.

  El mateix regidor indica per concloure que "cal actuar, ja que la convivència amb les altes temperatures no només pot causar efectes en la salut, sinó que dins de les aules també es reflecteix en el rendiment dels nostres xiquets i xiquetes, cal amb urgència acomplir en les actuacions pertinents en els centres educatius de Paterna que ho necessiten.

   

  Pujar