elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís per Paterna demana la construcció de tres centres de majors a Paterna

  • Per a la formació cal destinar les despeses en inversions que realment milloren la vida dels majors

Compromís per Paterna ha demanat hui la construcció de tres centres de majors a la localitat, des de la formació, en paraules del seu regidor Carles Martí, argumenten que “tenim clar que cal destinar les despeses en inversions en aquelles que realment milloren la vida dels majors del municipi i no en despeses electoralistes com pareix que pretén l’executiu socialista. Pensem que dotar als nostres majors d’espais on puguen millorar la seua vida cada dia de l’any, i no sols una setmaneta, ha de ser el nostre objectiu”.

“Com ja és sabut per totes i tots, l’alcalde Sagredo pretén gastar més de 700.000 euros en un creuer per a 600 persones majors del municipi. És part de la seua promesa electoral, que es pot veure duplicada si no li cap tota la gent major en el creuer, donat que va prometre que en faria un altre si no cabien totes i tots”, afirmen des de Compromís.

Les mateixes fonts assenyalen que “hem denunciat en diverses ocasions que aquesta no és manera de millorar la vida dels majors del nostre municipi, ens pareix un malbaratament de diners públics, a més a més de ser molt qüestionable ètica i legalment aquesta despesa. No es fa cap diferenciació en aquelles persones que ho necessiten o no, en qui ja es pot pagar un creuer i ara li pagarem un, o simplement una atenció professional per a si, com diuen ells, es tracta d’una mesura recomanada per a millorar la vida dels majors, com a resum, ja sabem el que és, una compra de vots amb els diners de totes i tots els paterners”.

“Per aquesta raó, proposem per al pressupost de l’any 2024, que s’inicien els tràmits per a l’adequació o construcció de tres centres de majors al municipi. Analitzant les necessitats dels nostres majors, barris com Lloma Llarga no disposen de cap espai per a ells, no tenen cap lloc on rebre atenció o rebre l’ajuda de professionals per al seu dia a dia. Altres barris com La Canyada, o el centre urbà, necessiten centres de dia per als majors, on, com ja es fa a moltes poblacions, reben atenció diària i continua de professionals, ajudant-los en tot allò que necessiten i refent la seua socialització en casos de soledat sobrevinguda”, manifesta Carles Martí.

El mateix regidor indica per concloure que “aquestes mesures que suggerim per a l’any 2024, i que ja hem proposat en alguna ocasió, sí que són una bona manera de gastar-se 700.000 euros i no en la desfeta aquesta del creuer, que sí, que és cert que li ha aportat molts votants, però a la gent major no li aporta cap estímul ni ajuda per a la resta de l’any”.

Pujar