elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís informa el nou govern espanyol del no a l’ampliació del bypass al seu pas per Paterna

  • La formació recorda la unanimitat i el rebuig de partits polítics i del moviment ciutadà i associatiu davant aquesta megaobra innecessària

Compromís per Paterna ha informat hui el nou govern espanyol de l’històric rebuig del poble de Paterna a l’ampliació del bypass al seu pas per la localitat. La formació ha volgut recordar la unanimitat i el rebuig de partits polítics i del moviment ciutadà i associatiu davant aquesta megaobra innecessària. “Cada vegada que a Espanya entra un nou govern es revifa el projecte de duplicació del bypass per Paterna, i a Paterna continuem dient el mateix, estem en contra d’aquesta megaobra pública innecessària i que suposa el malbaratament de, com ara diuen, 121 milions d’euros”, ha declarat el regidor de Compromís Carles Martí.

“Ja són molts els estudis que demostren que l’ampliació de les grans vies de circulació no són la solució adient per a tractar els problemes de mobilitat, per molts motius, un perquè mai no tenen fi, es podrien omplir tots els carrils que es construeixen, i altre perquè invertir a augmentar la contaminació i el consum de combustibles fòssils, no té cap sentit en aquest moment de la història on totes i tots tenim clar que el camí és el contrari, cal descarbonitzar el transport i omplir Paterna de més cotxes no és la solució. En tant quant a la repercussió a la població de Paterna, la zona ampliada ja suposa hui en dia la zona amb més contaminació ambiental, tant de gasos nocius per a la salut com de soroll. Un fet que amb la duplicació de les vies, es veuria multiplicat”, alerten des de Compromís.

Afegeixen les mateixes fonts que “la part còmica, per dir alguna cosa, és que el mateix ministeri per a poder portar el projecte endavant i saltar-se els entrebancs d’Europa, li va canviar el nom al projecte, per vestir-lo amb un vestit més sostenible, però és el que és. Suposa col·lapsar el poble amb més afecció de trànsit del País Valencià. En aquest tram, es concentra l'índex de trànsit més gran del País Valencià amb vora 210.000 vehicles al dia. Paterna, i els paterners ja ho hem dit moltes vegades, no podem suportar ni un vehicle més pel nostre poble”:

Compromís per Paterna, lògicament ens oposarem al projecte, políticament, amb el suport de la nostra gent, a les Corts, Diputació i Congrés dels diputats, administrativament, presentant els recursos adients contra el projecte, socialment, al costat dels nostres veïns i veïnes, i donat el cas, si no reculen, ho farem judicialment. Tots els mitjans seran pocs per a lluitar contra un projecte que ningú vol a Paterna", detalla Carles Martí.

Manifesta per concloure el mateix regidor que “el primer pas que hem fet és demanar una reunió amb Rosa Obrer nomenada hui com a directora general de carreteres de l’estat a proposta del Partit Socialista Valencià i que, com a valenciana, suposem que entendrà la nostra preocupació per salvaguardar els interessos del País Valencià. Des de Compromís per Paterna, estem i estarem al capdavant de l’oposició a aquest projecte, un projecte que va en contra de totes les directrius europees tant de transport com de lluita contra el canvi climàtic. Són ja més de 20 anys de lluita contra aquest projecte i continuarem lluitant el temps que siga necessari per a aturar aquesta barbàrie”.

 

Pujar