17 de gener de 2021 17/1/21

Compromís denuncia que l’equip de govern de Paterna vulnera la llei valenciana de publicitat institucional

Compromís denuncia que l’equip de govern de Paterna vulnera la llei valenciana de publicitat institucional - (foto 1)
  • La formació valencianista acusa d'ús partidista dels comptes municipals a xarxes socials al compartir publicacions realitzades amb el compte del PSOE de Paterna

Compromís per Paterna ha denunciat hui, en un comunicat, que l’equip de govern dirigit per Sagredo està vulnerant la llei valenciana 12/2018 de publicitat institucional. Des de la formació valencianista acusen el govern municipal d’ús partidista de les xarxes socials municipals, així, després d’observar com publicacions del Psoe, en el seu perfil com partit, són compartides pels comptes institucionals. “Aquest equip de govern no sap diferenciar entre el que es pot i el que no es pot fer amb mitjans i serveis públics, que no estan per a fer un ús personal i partidista, qüestió molt comuna des de fa temps per aquest equip de govern que està emprant els diners públics, els recursos de tots i totes, per a finançar les seues accions polítiques i les del seu partit, el Psoe”, destaquen fonts de la formació valencianista.

Argumenten fonts de la formació que d’un temps fins hui s’han anat creant un nombre exagerat de perfils “institucionals” com el de Paterna Ciudad de Empresas, del Festival Antonio Ferrandis, de la nova revista propagandística de l’equip de govern nomenada Tot a Paterna i així uns quants més, “uns perfils que tenen com a única activitat repiular o compartir les publicacions que es realitzen des de l’ampli equip d’assessors de comunicació del que disposa Sagredo en Ajuntament i en Gespa. “Per ficar un exemple, estem immersos en la setmana on es desenvolupa el festival de cinema Antonio Ferrandis, pues bé, assoles hi ha 3 publicacions fent referència al festival i la resta són publicacions compartides de Sagredo, del govern municipal o inclòs del Psoe”.

En este sentit, el regidor de la coalició, Carles Martí, manifesta que, “Creiem que es tracta d’un error de càlcul dels responsables d’estes xarxes creades, que no són altres que els assessors nomenats per Sagredo, tant a l’Ajuntament com a Gespa, ells són els que realitzen les publicacions tant als seus comptes personals com alcalde, com als perfils institucionals, com als del partit socialista de Paterna. Entenem que amb tant de compte que gestionar es confongueren i per això compartiren la publicació del Partit Socialista de Paterna, siga per error o a consciència este fet no deixa de ser una irregularitat que vulnera la llei valenciana de publicitat institucional”.

Carles Martí continua indicant al comunicat que, “no és molt ètic, ni estètic, deixar els comptes institucionals a les xarxes socials com a merament testimonials, que assoles tinguen la utilitat de compartir i repiular, tota esta caterva de perfils que ha creat aquest equip de govern, i que no es publiquen més qüestions relacionades en eixos perfils en qüestió. “assoles cal mirar un tuit de Sagredo, els m’agrada que té, i es pot observar la quantitat de perfils creats per a major glòria del líder i governs socialista”.

Per concloure, Carles Martí, assevera, “demanem que tant les xarxes socials, com la web municipal, tinguen en compte la pluralitat d'aquest Ajuntament, perquè 13 regidors no són els 25 que el formen, la informació que té que aparèixer ha de ser de tota la corporació i no assoles del Psoe, informació municipal és la presentació d'una campanya de l'Ajuntament, però també la presentació d'una moció per part dels grups polítics, per posar un exemple”.

Pujar