elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís denúncia que més de 2.300 majors de Paterna no tenen cap recurs de suport públic

  • Compromís per Paterna insta a centrar els esforços a garantir un centre de dia a cada barri i lluitar perquè la residència atorgada per Conselleria siga una realitat

Paterna té més de 2.500 persones majors de setanta anys que viuen soles a sa casa. Aquesta xifra, que per si mateix podria no tenir gens d'importància, quan la situem al context de Paterna resulta desoladora. Segons indica la regidora de Compromís per Paterna, Carmen Gayá, en un comunicat, “Paterna disposa únicament d’una residència pública per a majors i d’un centre de dia públics, espais que, a hores d’ara, poden donar servei, com a molt, al llarg de l’any, a unes 200 persones. És a dir, més de 2.300 majors que hi viuen sols a casa no tenen cap recurs de suport públic al nostre poble”.

“Per a nosaltres aquesta sí que ha de ser una prioritat per a la nostra gent gran, aquesta sí que ha de ser una prioritat per al govern municipal, però, malauradament, no ho és, les úniques polítiques per a la gent gran que coneixem a Paterna són les de la faràndula, els viatges, dinarots i regalets puntuals. Això no és cuidar de la nostra gent major, això és simplement omplir estómacs agraïts que proporcionen uns bons resultats electorals”, destaquen des de la formació.

“Considerem que els esforços en els pròxims anys han d’anar encaminats a augmentar la dotació pública d’espais de cura per a la gent gran, garantir una xarxa de centres de dia a cada barri, lluitar perquè la residència que la Conselleria va atorgar a Paterna es faça realitat i dissenyar uns itineraris de serveis per facilitar i millorar la vida de les persones que viuen en soledat a Paterna. Hem de ser capaços de generar eixa xarxa de suport que millore la vida dels nostres majors dia a dia”, afegeix Carmen Gayá.

La mateixa regidora conclou manifestant que “no podem permetre que aquells que han fet possible que la nostra vida siga com és estiguen abandonats. Un creuer un parell de setmanetes, els convits a dinar dues o tres vegades a l’any i una cistella de Nadal quan compleixen cinquanta anys no són les millors ajudes per a millorar el seu dia a dia. Què fan la resta de la seua vida després d’eixos moments puntuals? A Compromís ho tenim clar, patir la soledat i l’abandó als que els aboca aquest ajuntament”.

 

Pujar