elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís critica la falta de personal docent a Paterna

  • La formació qualifica de “desastre sense precedents” l’inici del curs escolar per part de la Conselleria d’Educació

Compromís per Paterna ha qualificat de “desastre sense precedents” l'actuació de la Conselleria d'Educació amb l'inici del curs escolar, tant a Paterna com la resta del territori valencià. En aquest sentit, la regidora de la formació a Paterna, Carmen Gayá, ha posat de manifest “la incompetència i desídia manifesta de la Conselleria d'Educació en mans del PP, tant amb el professorat com amb les famílies, Ha quedat de manifest que tenien molta pressa de governar sense saber gestionar ni garantir un inici de curs com és necessari”.

Des de la formació assenyalen que “abans que es destapara tot aquest destarifo que ha realitzat el Partit Popular amb l’inici del curs, ja instarem a la Conselleria d’Educació a accelerar el procés d’adjudicació de places perquè cap dels nostres escolars es quedara sense els seus professors o professora a l’inici de curs. No ens enganyàvem, una setmana després de la data marcada per tornar a escola només a Paterna tenim encara per cobrir 11 vacants de professors i professores en diferents escoles públiques del nostre municipi, una xifra que fins ahir va aplegar a ser de 15 vacants”.

Les mateixes fonts apunten que “des de Compromís per Paterna demanem explicacions i responsabilitats polítiques al conseller, i no deixarem de fer-lo perquè tenim claríssim que el bon funcionament del sistema educatiu ha de ser una prioritat absoluta per al Consell. No hem aplegat al cap de cent dies de govern i ja estem veient el que li importa l’ensenyament públic a Partit Popular i Vox".

“A Compromís per Paterna hem estat en contacte amb els directors i directores per a donar tot el suport possible davant aquesta situació i reclamar a la Conselleria que comence a fer el seu treball d'una forma seriosa i respectuosa, tant amb el professorat com amb els milers d'alumnes que estan patint la incompetència de la Conselleria d'Educació, tant a Paterna com a la resta del territori”, indica Carmen Gayà.

“Demanem a la Conselleria d’Educació l'adjudicació immediata de totes les places docents que cal cobrir als nostres centres educatius. No pot passar més temps, és urgent evitar que els alumnes de Paterna es passen hores mirant una pissarra buida perquè encara no compten amb els mestres que necessiten”, conclou la mateixa regidora.

 

Pujar