elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Casa Caridad visita el Centre d'Educació Mediambiental “Granja Julia”

Casa Caridad visita el Centre d'Educació Mediambiental “Granja Julia”
  • Persones usuàries del taller pre-laboral de jardineria i pintura de l'Associació han visitat el projecte impulsat pel Col·lectiu de Joves del Barri de la Coma

  • Gestió del compostatge, disseny de permacultura, bio-construcció, o tècniques d'embuatat, són algunes de les demostracions que les persones usuàries de l'ONG han aprés durant la visita

MÉS FOTOS
Casa Caridad visita el Centre d'Educació Mediambiental “Granja Julia” - (foto 2)

Persones usuàries del taller pre-laboral de jardineria i pintura de l'Associació Valenciana de Caridad, juntament amb tècnics de l'àrea de formació i ocupació, i persones voluntàries, han realitzat una visita al Hort multivers. Aquest projecte social es desenvolupa en l'horta del Centre de Formació Mediambiental, conegut com a “Granja Julia”, situat al Parc Natural del Túria (Paterna), i té com a objectiu la formació dels joves en risc d'exclusió social en l'agricultura.

Durant la visita, els treballadors del Centre Mediambiental “Granja Julia” han ensenyat a les persones usuàries de Casa Caridad, els processos de treball que es duen a terme en l'horta aplicant el model de l'agricultura regenerativa, és a dir, l'aprofitament de la biodiversitat i la recuperació del sòl fèrtil enfront de l'ús d'abonaments químics, plaguicides i altres pràctiques destructives del sòl derivats de l'agricultura intensiva. Entre ells, la gestió del compostatge (monitorat per la Universitat Miguel Hernández), el disseny de permacultura, la bio-construcció, l'associació de plantes, el tractament biològic de plagues, i tècniques d'embuatat.

L'Hort multivers, acull visites de centres escolars, i associacions i serveix d'espai d'aprenentatge per als joves del barri de la Coma que participen en el Centre de Dia de la pròpia associació Col·lectiu de Joves la Coma.

Tant el taller de Casa Caridad com el projecte Hort multivers i Centre de Dia comparteixen l'objectiu principal basat en la promoció i recuperació de les persones en risc d'exclusió social, al mateix temps que es fomenta la recuperació d'espais verds amb una perspectiva de la diversitat com a riquesa per a la pròpia societat.

Taller pre-laboral de jardineria i pintura

El mes de novembre, l'Associació Valenciana de Caridad va impulsar el Taller pre-laboral de jardineria i pintura per a les persones usuàries. En aquesta activitat les persones participants han de crear un jardí i tenen la responsabilitat de cuidar-lo diàriament, amb l'objectiu d'oferir-los una alternativa atractiva de formació, oci i col·laboració, trencant amb el seu aïllament social, que els servisca per a la seua reinserció en la vida social i laboral.

En el taller, que es realitza en la seu de l'Associació Valenciana de Caridad en Petxina, les persones usuàries estan realitzant l'arranjament i la pintura de murs, la poda de les plantes, la decoració, la preparació del bancal, entre altres tasques de jardineria. Així com la realització d'un projecte conjunt de rehabilitació, millora i cura del jardí propi annex al Botànic. A més, des de Casa Caridad es realitzen assemblees on es planifica i avalua conjuntament, i es gestionen els conflictes, de manera que l'experiència supose un aprenentatge satisfactori d'actituds per a l'ocupació.

Pujar