elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Urbanisme inicia les obres de la nova zona verda de 4.000 metres a Paiporta

Urbanisme inicia les obres de la nova zona verda de 4.000 metres a Paiporta
  • El nou espai comptarà amb tres àrees per a diferents franges d’edat i està concebut com un lloc per a la convivència, l’esport i la vida saludable amb una inversió de 606.000 euros. Es plantaran 70 nous arbres i una vintena d’arbusts

MÉS FOTOS
Urbanisme inicia les obres de la nova zona verda de 4.000 metres a Paiporta - (foto 2)
Urbanisme inicia les obres de la nova zona verda de 4.000 metres a Paiporta - (foto 3)

Les obres de la nova zona verda de 4.000 metres quadrats al carrer Silla de Paiporta han començat els últims dies. La Regidoria d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat ha projectat un espai amb tres zones per a franges d’edat diferents, amb la intenció de fomentar la convivència, la vida saludable i la pràctica esportiva.

Així, en una de les zones hi haurà aparells per a practicar cal·listènia destinats, principalment, a la població jove. A més, s’instal·laran dos zones de jocs, una dedicada a la primera infància, i altra per a xiquetes i xiquets de més edat. La intenció és, per tant, crear un espai d’ús transversal del qual es puguen beneficiar el màxim de persones possible.

La inversió prevista en aquesta zona verda és de 606.827,86 (IVA inclòs), i aquest serà el cost total, ja que el solar és de propietat municipal i estava destinat a zona verda segons el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU). L’obra es finança amb el Pla d’inversions de la Diputació de València.

A més de les tres zones de joc, la nova zona verda del carrer Silla comptarà amb 70 nous arbres d’espècies i una vintena d’arbusts de plantes aromàtiques i d’altres tipus.

El primer tinent d’Alcaldia, Pep Val, i la regidora d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat, Marian Val, han visitat les obres d’aquesta nova infraestructura verda de la localitat, que s’emmarca dins de la política del govern de Paiporta d’ampliar i millorar els espais verds paiportins.

En aquesta línia, també es va crear la zona verda del barri Sant Ramon, davant de la plaça Medi Ambient, finalitzada a l’octubre de 2019, i en la qual l’Ajuntament va invertir 930.000 euros per a una superfície verda guanyada de més de 2.200 metres quadrats on abans hi havia un solar.

La regidora d’Urbanisme, Marian Val, ha afirmat que el govern té «l’impuls de fer de Paiporta un poble més verd, amable, pensat per a les persones, on hi haja el màxim de llocs d’esplai i convivència, un poble que fomente les relacions socials i un estil de vida saludable».

Per al primer tinent d’Alcaldia i regidor d’Hisenda i Administració General, Pep Val, «guanyar aquests 4.000 metres per a la ciutadania i convertir altre solar en una zona verda sols és possible gràcies a la bona situació econòmica de l'Ajuntament, fruit d’una gestió responsable dels diners públics iniciada al 2015, i que s’ha executat pensant sempre en ampliar els serveis a la ciutadania i la qualitat de vida al poble».

Pujar