elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Últimes setmanes per a participar en la XV edició del 'Premi Carolina Planells contra la violència de gènere de Narrativa Curta'

Últimes setmanes per a participar en la XV edició del 'Premi Carolina Planells contra la violència de gènere de Narrativa Curta'
  • Les persones interessades poden presentar les seues obres, en valencià o castellà, fins al 21 d’octubre

MÉS FOTOS
Últimes setmanes per a participar en la XV edició del 'Premi Carolina Planells contra la violència de gènere de Narrativa Curta' - (foto 2)

Fins al pròxim 21 d'octubre es poden presentar obres al ‘Premi Carolina Planells contra la violència de gènere de Narrativa Curta’, que enguany arriba a la seua quinzena edició. 

La Regidoria de Cultura convocava el passat mes de juliol una nova edició d’uns guardons que després de quinze edicions continua fomentant la narrativa i la creació literària amb missatge, recordant la figura de la jove paiportina assassinada a conseqüència d’un cas de violència de gènere.

El guardó pretén conscienciar sobre la necessitat d'acabar amb aquesta xacra social que cada any costa la vida a desenes de dones de tot l'Estat a través de la temàtica de les obres: la igualtat entre dones i homes i la no violència.

Les obres, que es poden presentar fins al 21 d'octubre a les 14.00 hores, poden estar escrites indistintament en valencià o en castellà.

Amb dues categories, el premi juvenil està dotat amb 400 euros mentre el d’adults, a partir de 18 anys, és de 600 euros. Així mateix, hi ha premis per a treballs presentats per persones empadronades a Paiporta, amb una dotació de 200 i 300 euros respectivament.

Desenes d'escriptores i escriptors participen tradicionalment en aquest certamen literari, que ja ha rebut una trentena d’obres.

El veredicte del jurat sobre els diferents guardons es donarà a conéixer durant els actes del Dia Internacional per l'eliminació de la Violència Contra les Dones, el 25 de novembre. Les obres premiades s'editaran, com cada any, en un llibre que sufragarà l'Ajuntament de Paiporta.

Les bases se poden consultar en el següent enllaç.

Pujar