elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Torna el Mocadorà Fest, la festa d’AVIVA Paiporta pel 9 d’Octubre

Torna el Mocadorà Fest, la festa d’AVIVA Paiporta pel 9 d’Octubre
  • L’Agència de Promoció del Valencià organitza dissabte el concert de Canta Canalla a la plaça Xúquer i repartirà bosses reutilitzables amb forma de fruites als forns i pastisseries de la localitat

MÉS FOTOS
Torna el Mocadorà Fest, la festa d’AVIVA Paiporta pel 9 d’Octubre - (foto 2)
Torna el Mocadorà Fest, la festa d’AVIVA Paiporta pel 9 d’Octubre - (foto 3)
Torna el Mocadorà Fest, la festa d’AVIVA Paiporta pel 9 d’Octubre - (foto 4)
Torna el Mocadorà Fest, la festa d’AVIVA Paiporta pel 9 d’Octubre - (foto 5)
Torna el Mocadorà Fest, la festa d’AVIVA Paiporta pel 9 d’Octubre - (foto 6)

L’Agència de Promoció del Valencià AVIVA Paiporta recupera enguany el Mocadorà Fest, la festa que organitza cada 9 d’Octubre per a celebrar la festa de tots els valencians i les valencianes. Dissabte dia 9, a les 12.00 hores, actuarà a la plaça Xúquer el grup Canta Canalla, activitat dirigida a xiquetes, xiquets i joves i, a més, durant tota la setmana, repartirà bosses amb forma de fruites als forns i pastisseries de la localitat.

Amb aquesta activitat, AVIVA Paiporta se suma a les celebracions del 9 d’Octubre, dia de tots els valencians i valencianes, en què es commemora l’entrada del rei Jaume I a València, l’any 1238, i ho fa amb activitats dirigides a les menudes i els menuts, i amb la reivindicació de la mocadorà com a costum ancestral del poble valencià en el seu dia gran. Les bosses, a més, suposen una alternativa sostenible al plàstic d’un sol ús.

Per a la primera tinent d’Alcaldia, regidora d’Hisenda i Administració General i responsable d’AVIVA, Isabel Martín, «el Mocadorà Fest torna amb molta força després d’un any en què no es va poder celebrar amb normalitat per la pandèmia, i ho fa amb tota l’energia i les ganes, com una activitat dedicada a les xiquetes i xiquets, per a que gaudisquen de la música i la festa al carrer després de molts mesos en què han sigut els grans oblidats en les mesures sanitàries».

Martín ha afegit que «a aquest impuls d’AVIVA se suma la necessitat de continuar avançant cap a la sostenibilitat i a reduir l’ús de plàstics d’un sol ús i, també, a promoure les compres al comerç local, que és fonamental en la recuperació de l’economia paiportina».

La mocadorà és una tradició valenciana que se celebra cada 9 d’Octubre, dia també de Sant Donís, patró dels enamorats i les enamorades valencianes, que consisteix en regalar unes fruites de massapà i altres dolços, com la piula i el ‘tronaor’, a més d’un mocador, a la persona estimada.

Pujar