elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Torna ‘Imatges en el record’ amb una nova col·lecció dedicada a les fotos d’estudi

Torna ‘Imatges en el record’ amb una nova col·lecció dedicada a les fotos d’estudi
  • El Museu de la Rajoleria ha inaugurat aquesta setmana una nova exposició monogràfica dedicada a les fotografies d’estudi

MÉS FOTOS
Torna ‘Imatges en el record’ amb una nova col·lecció dedicada a les fotos d’estudi - (foto 2)

El Museu de la Rajoleria presenta una nova exposició temàtica de la sèrie ‘Imatges en el record’, l’exposició de l’arxiu fotogràfic del Museu que ix del seu espai físic acostant-se als carrers del poble.

Coincidint amb l’arribada de l’estiu i les vacances aquest espai cultural ens proposa conéixer de més a prop com eren les fotos d’estudi que paiportins i paiportines es realitzaven dècades enrere, tot un luxe que no es podia permetre tot el món i que constituïa un moment molt especial per a les persones retratades.

L’alcaldessa de Paiporta, Maribel Albalat, i la regidora de Cultura, Esther Torrijos, han visitat la mostra, recorrent els 15 panells que la conformen i que completen la col·lecció d’instantànies.

La presa d’imatges amb els antics aparells analògics contrasta amb la immediatesa que ens permet la tecnologia i els nous aparells digitals, on el “ritual” de ser fotografiat ja no és el que hi era. La fotografia d'estudi,  habitual en les primeres dècades del segle XX,  es basa en instantànies realitzades en llocs d’interior, normalment estudis de fotografia, en el qual es té tot controlat, especialment la il·luminació i el fons.

Aquestes instantànies reflecteixen moments importants i especials per a moltes famílies paiportines, ja que anar al fotògraf era un luxe per a la majoria d’elles.

La nova sèrie d’Imatges en el record repassa una selecció d'aquest tipus d’imatges agrupades en fotos de família, casaments, comunió, infants, etc.

La mostra es podrà visitar al llarg dels mesos d’estiu. L’exposició ret homenatge a la figura professional de fotògrafs i fotògrafes; les seues escenografies, el seu treball delicat de retoc fotogràfic i, en definitiva, a tot un art com és el de fotografiar.

Pujar