elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Tallers per a la prevenció del consum de tabac a les escoles paiportines

Tallers per a la prevenció del consum de tabac a les escoles paiportines
  • L’activitat promoguda per la UPCCA s’ha destinat per primera vegada a l’alumnat de cinquè de Primària amb l’objectiu de previndre el tabaquisme, que s’inicia als 14 anys, segons els estudis

MÉS FOTOS
Tallers per a la prevenció del consum de tabac a les escoles paiportines - (foto 2)
Tallers per a la prevenció del consum de tabac a les escoles paiportines - (foto 3)
Tallers per a la prevenció del consum de tabac a les escoles paiportines - (foto 4)
Tallers per a la prevenció del consum de tabac a les escoles paiportines - (foto 5)

La Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) de la Regidoria de Benestar Social, Sanitat i Salut de Paiporta ha portat a terme els últims dies un taller per a la prevenció del consum de tabac a les escoles paiportines.

El taller ha estat adaptat als coneixements i el bagatge de l’alumnat, de cinquè de Primària, i ha consistit en una teatralització per a explicar els efectes nocius del tabac en la salut en general i en alguns òrgans en particular.

Després de la representació teatral, l’alumnat ha elaborat lemes per a una campanya de conscienciació sobre els efectes nocius del tabac i les subtàncies que genera la seua combustió i consum.

La realització de tallers per a l’alumnat de cinquè de totes les escoles paiportines té com a objectiu previndre el tabaquisme des d’edats primerenques, ja que els estudis indiquen que els i les joves s’inicien en etapes immediatament posteriors a l’edat corresponent.

De fet, està comprovat que els i les joves espanyoles comencen a fumar entre els 14 i els 18 anys, el que converteix Espanya en el país de la Unió Europea on els i les joves s’inicien abans amb el consum de tabac.

És la primera ocasió en què l’Ajuntament realitza aquesta activitats en xiquetes i xiquets d’aquesta edat.

Pujar