elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Setmana de la Salut de Paiporta continua amb la jornada dedicada a l’edat adulta

La Setmana de la Salut de Paiporta continua amb la jornada dedicada a l’edat adulta
  • Les activitats es traslladen a la plaça Xúquer, on se situa també una exposició sobre salut laboral, que centrarà una de les xarrades. L’altra abordarà la salut mental en perspectiva sociosanitària

MÉS FOTOS
La Setmana de la Salut de Paiporta continua amb la jornada dedicada a l’edat adulta - (foto 2)
La Setmana de la Salut de Paiporta continua amb la jornada dedicada a l’edat adulta - (foto 3)
La Setmana de la Salut de Paiporta continua amb la jornada dedicada a l’edat adulta - (foto 4)
La Setmana de la Salut de Paiporta continua amb la jornada dedicada a l’edat adulta - (foto 5)

Una xarrada sobre salut laboral i altra sobre salut mental en perspectiva sociosanitària conformen l’eix central de la tercera jornada de la Setmana de la Salut de Paiporta. En la vesprada dedicada a l’edat adulta, dos persones expertes en les respectives matèries departiran a la plaça Xúquer, a partir de les 18.30 hores. Es tracta de la doctora Lidia Ferrer i del treballador social del centre de salut de Paiporta, Santiago Hernández.

A més, al llarg de tota la setmana es troba ubicada a la plaça l’exposició ‘Treball i salut’, un recull de campanyes publicitàries per a promoure la seguretat en les condicions laborals, que permet observar els canvis de les últimes dècades en matèria de promoció de la salut en el treball de banda de diferents institucions.

La Setmana de la Salut de Paiporta va viure dimarts la primera jornada, dedicada a la infantesa, amb la participació de l’Associació Miastènia d’Espanya (AMES), que va donar pinzellades sobre l’existència i característiques d’aquesta malaltia, així com les d’altres dolències poc freqüents o popularment anomenades rares.

També va participar, per a parlar de les cures en els primers anys de la vida, el doctor José María Paricio. La plaça Major es va omplir de famílies en aquesta primera cita amb la Setmana, que també varen poder disfrutar de l’exposició ‘Lactància materna i apoderament’, de l’associació Amamanta.

Per a aquest dimecres, s’ha previst la celebració de la jornada dedicada a la joventut, amb activitats a la plaça 3 d’Abril: l’actuació de Pool Jazz i una exhibició del Club de Patinatge Artístic de Paiporta, a més de l’actuació de Subit improvisació teatral.

En aquesta plaça, al llarg de la setmana, es pot visitar l’exposició ‘Practica salut’, amb tot un seguit de recomanacions de pràctiques saludables i allunyades del consum de substàncies addictives, i també un relat sobre les activitats promogudes per l’Ajuntament de Paiporta destinades al públic jove en aquesta mateixa línia.

La Setmana de la Salut es tancarà divendres amb la jornada dedicada a la tercera edat, a la plaça Casota. Allì, a més de visitar l’exposició ‘Envelliment actiu’, hi ha programades una sessió d’artteràpia, una xarrada sobre ‘Envelliment saludable i participació social’, a càrrec de Sacramento Pinazo, de la Societat Valenciana de Geriatria i Gerontologia, i ‘Drets al final de la vida’, de Mari Carmen Alberich, de l’associació Dret a Morir Dignament. Finalment, se celebrarà una sessió de taitxí.

Pujar