elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La setmana de la salut de Paiporta se centra en la promoció de la salut en totes les polítiques municipals

La setmana de la salut de Paiporta se centra en la promoció de la salut en totes les polítiques municipals
  • Del 27 al 31 de març, les regidories de Benestar Social i Sanitat i Salut omplin les places del poble d’activitats per a estendre estils de vida saludables a través de l’urbanisme, la protecció del medi ambient, la joventut, els esports i la igualtat

MÉS FOTOS
La setmana de la salut de Paiporta se centra en la promoció de la salut en totes les polítiques municipals - (foto 2)
La setmana de la salut de Paiporta se centra en la promoció de la salut en totes les polítiques municipals - (foto 3)
La setmana de la salut de Paiporta se centra en la promoció de la salut en totes les polítiques municipals - (foto 4)
La setmana de la salut de Paiporta se centra en la promoció de la salut en totes les polítiques municipals - (foto 5)
La setmana de la salut de Paiporta se centra en la promoció de la salut en totes les polítiques municipals - (foto 6)

Paiporta acull entre els dies 27 i 31 de març la segona edició de la Setmana de la salut, en aquesta ocasió, destinada a analitzar com es promociona la salut a través de totes les polítiques municipals.

Durant les vesprades, de dilluns a divendres, hi haurà activitats a les places de l’Església, Cervantes, 3 d’Abril, Major i Xúquer amb temàtiques com l’urbanisme, el medi ambient, els estils de vida actius i oci saludable, la qualitat de vida i una jornada amb perspectiva de gènere, baix el títol ‘Dona i salut’.

El regidor de Benestar Social, Rafa Gadea, ha convidat a la ciutadania a participar-hi: «Els ajuntaments tenim molt a dir en la promoció de la salut, des del punt de vista comunitari i amb especial atenció a la prevenció, i això és el que pretenem amb la Setmana de la salut, reflexionar sobre com es poden promoure hàbits de vida saludables a través de tota l’acció que portem a terme des d’un consistori com el de Paiporta».

Per a Gadea, «un poble que posa atenció en la salut és un poble més feliç, més cohesionat, més actiu i té millor qualitat de vida, per això volem mostrar el que s’ha avançat en aquest sentit, amb iniciatives com la Mesa front a la soledat no desitjada, però també a través de projectes com la reforma de la plaça de l’Església, que estarà més enfocada a l’ús de vianants, o les polítiques de joventut, per citar sols dos exemples».

La Setmana de la salut de Paiporta comptarà amb tallers per a persones majors i menudes, xarrades, presentacions de projectes, passejades per a analitzar la qualitat de l’aire, exhibicions de diferents grups, jocs, danses i taules informatives.

Hi haurà, a més, una jornada amb esmorzar saludable oferit per la Regidoria d’Educació per a tota la població escolar paiportina, el dijous, 30 de març, així com la Trobada esportiva anual, el 2 d’abril, al poliesportiu municipal.

Així mateix, a cada plaça que aculla activitats de la Setmana de la salut hi haurà exposicions fotogràfiques tematitzades de cada àmbit temàtic, amb accions portades a terme de banda de l’Ajuntament en el camí de promoure la salut des de les àrees municipals.

Pujar