elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

S’estrena ‘En otra vida’, la sèrie sobre assetjament creada per joves de Paiporta

S’estrena ‘En otra vida’, la sèrie sobre assetjament creada per joves de Paiporta
  • El taller de cine del Centre Jove realitza l’obra de tres capítols. L’adaptació a curtmetratge ha sigut seleccionada per al festival Cinema Jove

MÉS FOTOS
S’estrena ‘En otra vida’, la sèrie sobre assetjament creada per joves de Paiporta - (foto 2)
S’estrena ‘En otra vida’, la sèrie sobre assetjament creada per joves de Paiporta - (foto 3)
S’estrena ‘En otra vida’, la sèrie sobre assetjament creada per joves de Paiporta - (foto 4)
S’estrena ‘En otra vida’, la sèrie sobre assetjament creada per joves de Paiporta - (foto 5)
S’estrena ‘En otra vida’, la sèrie sobre assetjament creada per joves de Paiporta - (foto 6)
S’estrena ‘En otra vida’, la sèrie sobre assetjament creada per joves de Paiporta - (foto 7)
S’estrena ‘En otra vida’, la sèrie sobre assetjament creada per joves de Paiporta - (foto 8)

L’Auditori municipal de Paiporta ha acollit la presentació de la sèrie ‘En otra vida’, una creació de l’alumnat del taller de cine de la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Paiporta, dirigit per Alejandro Portaz.

Al llarg d’aquest taller, que forma part del programa municipal d’activitats esportives i escèniques Inquiet, el grup de joves ha participat en tots els processos de creació i producció cinematogràfica: elaboració del guió, disseny de vestuari, recerca de localitzacions, rodatge, edició i actuació.

Fins i tot les il·lustracions del cartell de l’acte de presentació han estat elaborades per Jordy Fernández, un dels membres del taller.

‘En otra vida’ és una sèrie de tres capítols sobre l’assetjament i el suïcidi en adolescents, un tema d’actualitat, especialment, per a les persones joves, cosa que ha motivat la seua elecció. Al llarg de la sèrie, els i les autores mostren la realitat dels diferents actors que hi intervenen en els casos de maltractament entre iguals.

Per la temàtica que tracta i per estar explicada des d’una perspectiva jove, des de la Regidoria de Joventut es considera que ‘En otra vida’ compta amb un gran potencial com a eina d’educació i de prevenció sobre el ‘bullying’ que cal aprofitar.

A l’acte de presentació han acudit la regidora d’Igualtat i Joventut en funcions, Laura Jiménez, així com els autors i les autores de les peces, amics, amigues, familiars i públic en general.

Per a Jiménez, «el curt i la sèrie són peces audiovisuals de molta qualitat, i estem molt satisfets amb el resultat però, sobretot, amb el procés creatiu».

La responsable de Joventut ha afegit que «ens preocupa molt l'assetjament i el cíber-assetjament i, de fet, des de l'Ajuntament, en col·laboració amb l'Àrea d'Interior, hem portat a terme tallers de prevenció, ja que es tracta d'un fenomen en creixement del qual Paiporta no es lliura, sobre el que hem d'actuar i que també preocupa a la població jove».

Per això, també, l’Ajuntament «porta a terme campanyes de foment de relacions sanes i amb respecte, també les de parella, tant des de les regidories de Sanitat com d'Igualtat», ha conclòs Jiménez.

Seleccionat per a Cinema Jove

D’altra banda, el grup de joves del taller de cine ha adaptat aquesta producció al format curtmetratge per presentar-lo a la 38 edició de la Trobada audiovisual de joves, que forma part del Festival Cinema Jove, organitzat per  l’Institut Valencià de Cultura (IVC).

En aquesta ocasió, la creació porta el nom de ‘Vida soñada’ i està seleccionada a la categoria juvenil, en la que competeixen obres realitzades per joves d’entre 13 i 18 anys.

La sèrie ‘En otra vida’ es pot vore ja al canal de Youtube del Centre Jove de Paiporta. El curtmetratge ‘Vida soñada’ es farà públic també en aquesta xarxa social, una vegada ho permeten les bases del concurs en el qual competeix.

Pujar