elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Rebaixes en valencià a Paiporta

Rebaixes en valencià a Paiporta
  • L’Agència de Promoció AVIVA facilita cartelleria als negocis locals per a ampliar l’ús de la llengua en l’àmbit comercial

MÉS FOTOS
Rebaixes en valencià a Paiporta - (foto 2)
Rebaixes en valencià a Paiporta - (foto 3)
Rebaixes en valencià a Paiporta - (foto 4)

L’Agència de Promoció del Valencià AVIVA Paiporta reparteix aquesta setmana per la localitat cartelleria en valencià de cara a la campanya de rebaixes d’estiu. Aquesta iniciativa, que es realitza amb la col·laboració de la Regidoria d’Economia, Ocupació i Comerç, té com a finalitat estendre l’ús de la llengua a l’àmbit comercial, al temps que reforça l’activitat dels propis negocis de proximitat.

El primer tinent d’Alcaldia, regidor d’Hisenda i Administració General i responsable d’AVIVA, Pep Val, i la regidora d’Economia, Ocupació i Comerç, Olga Sandrós, han visitat alguns dels comerços que s’han adherit a la campanya per tal de fer-los arribar la cartelleria anunciadora de les rebaixes, així com de les baixades de preus especials d’aquestes dates.

La campanya, promoguda per 17 agències locals AVIVA de promoció del valencià i la Diputació de València, «és una bona ferramenta per a promoure l’ús del valencià de manera transversal en tots els àmbits i, al mateix temps, suposa una col·laboració amb els negocis de proximitat», ha afirmat Pep Val.
«Des de l’Ajuntament fem tot l’esforç per a normalitzar l’ús del valencià en l’àmbit de l’administració, amb cursos de formació per al funcionariat, per tal d’equiparar-lo amb el castellà i garantir els drets lingüístics de les persones valencianoparlants, i agraïm que el comerç ens faça costat en aquesta tasca fonamental per a garantir la presència social de la llengua a Paiporta», ha conclòs Val.

Per a la regidora d’Economia, Ocupació i Comerç, Olga Sandrós, «el comerç local està a peu de carrer, és un element fonamental de la vida social i econòmica de Paiporta, i pot actuar com a vehicle de normalització del valencià de primer ordre gràcies a la seua influència», per la qual cosa, «agraïm la seua col·laboració», ha conclòs Sandrós.

Pujar