elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Punts informatius a Paiporta amb motiu del Dia mundial sense tabac

Punts informatius a Paiporta amb motiu del Dia mundial sense tabac
  • La Regidoria de Sanitat ix al carrer i entra als instituts per a advertir del risc del consum i fomentar la deshabituació tabáquica

  • El tabac causa cada any 8 milions de morts a tot el món

MÉS FOTOS
Punts informatius a Paiporta amb motiu del Dia mundial sense tabac - (foto 2)
Punts informatius a Paiporta amb motiu del Dia mundial sense tabac - (foto 3)
Punts informatius a Paiporta amb motiu del Dia mundial sense tabac - (foto 4)
Punts informatius a Paiporta amb motiu del Dia mundial sense tabac - (foto 5)
Punts informatius a Paiporta amb motiu del Dia mundial sense tabac - (foto 6)
Punts informatius a Paiporta amb motiu del Dia mundial sense tabac - (foto 7)

El Dia mundial sense tabac, que se celebra cada 31 de maig, s’ha viscut a Paiporta amb les activitats promogudes per la Unitat de Prevenció de Conductes Addictives (UPCCA) de la Regidoria de Sanitat i Salut Pública.

L’Ajuntament ha habilitat tres punts informatius a tres localitzacions clau: l’Ajuntament, el Centre de salut i el poliesportiu municipal, on sis monitores i monitors han informat sobre el perjudicis per a la salut del consum de tabac, una droga legalitzada que causa cada any més de 8 milions de morts a tot el món.

També s’ha informat sobre la possibilitat gratuïta que ofereix l’Ajuntament de Paiporta per a deixar de fumar a la ciutadania de Paiporta. Per a formar part dels grups, es pot escriure un correug electrònic a l’adreça upcca@paiporta.es, o bé telefonar al 963371222, en l’extensió 338.

A més, s’han portat a terme accions de sensibilització als instituts del poble per tal de previndre l’inici del consum de tabac que, a Espanya, es produeix als 14,6 anys, d’acord amb els estudis publicats. Aquests estudis indiquen també que el 9% de la població entre 14 i 18 anys fuma habitualment.

El regidor de Benestar Social en funcions, Rafa Gadea, i el de Sanitat, Santiago Hernández, han visitat un dels punts informatius establerts per l’Ajuntament, en concret, al Centre de salut, on han mostrat el seu suport a la campanya i als monitors i monitores que la porten a terme.

A més, el consistori ha reconegut la labor dels monitors i de les monitores amb l’entrega de diplomes acreditatius, acte en què han estat presents l'alcaldessa en funcions, Maribel Albalat, i la regidora de Joventut i Igualtat en funcions, Laura Jiménez.

Pujar