elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

“El PSPV-PSOE de Paiporta regala un sou a VOX per a assegurar-se el ‘Pacte del jornalet’”

“El PSPV-PSOE de Paiporta regala un sou a VOX per a assegurar-se el ‘Pacte del jornalet’”
  • Els socialistes es repartiran les atribucions amb el PP i la ultra-dreta. Pep Val renunciarà a l’assignació i denuncia “el banquejament del missatge d’odi” per part del PSPV-PSOE

El PSPV-PSOE de Paiporta ha decidit assignar un jornal a l’extrema dreta de VOX. Així es pot llegir en la convocatòria del ple previst per a este dijous, en què els socialistes han decidit, d’acord amb el PP i la formació d’ultra-dreta, elevar al ple una proposta per a repartir-se els sous en el ‘Pacte del jornalet’.

L’executiva local de Compromís per Paiporta, reunida este dimarts, ha valorat el vergonyós ‘Pacte del jornalet’: “En primer lloc, suposa un gravíssim blanquejament de posicions polítiques que van contra els Drets Humans, la diversitat, la inclusió i les polítiques progressistes”. Demostra, segons s’ha valorat en l’assemblea, que “els socialistes de Paiporta han perdut el Nord i són capaços de vendre’s per un jornal al millor postor, en este cas, el binomi PP-VOX”.

Això sí, ha precisat el portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Paiporta, Pep Val, “ho han fet després de les eleccions generals, amagant abans les seues intencions reals, en el que suposa un frau i un engany als votants d’esquerres i de dretes, i que deixa a Compromís com l’única oposició a este tripartit PSOE-PP-VOX”.

Per a Val, “estem acostumats al mercadeig entre la dreta, a la corrupció i als pactes contra-natura per diners, i ahí està el cas de la Diputació de València, però ens sorprén com el PSPV-PSOE de Paiporta, en el seu afany de poder, ha sigut capaç de tornar a trair a l’electorat d’esquerres i als seus socis dels últims huit anys per diners”. Es demostra, ha afegit Val, que “quan es tracta d’arreglar-se el ‘jornalet’, poc importen els principis”.

La proposta del PSPV-PSOE “és vergonyant i Compromís votarà en contra i renunciarà a l’assignació atorgada sense consens ni diàleg de banda del PSPV-PSOE”, ha avançat Pep Val. Els socialistes de Paiporta regalaran 1,5 alliberaments al PP i mig alliberament a VOX, un fet inèdit en la història de la política paiportina, i que sols s’explica per foscos acords als que s’ha arribat jugant a dos baralles i amagats en despatxos per aconseguir el ‘jornalet’ que és, al remat, el que van buscant les regidores i els regidors de PSPV-PSOE, PP i VOX.

Compromís per Paiporta reivindica el seu paper de partit dialogant i amb voluntat de reeditar l’acord que ha permés un govern d’esquerres i progressista els últims huit anys. Així s’ha demostrat, per exemple, en el fet que va ser Compromís qui va iniciar el diàleg amb el partit socialista després de tres setmanes de silenci per la seua banda.

Una vegada iniciades les converses, Compromís va proposar un acord programàtic i una estratègia conjunta per a frenar a l’extrema dreta, negacionista de la violència masclista i el canvi climàtic. Ambdós opcions varen ser rebutjades pel PSPV-PSOE, que ha manifestat en tot moment la seua voluntat de governar sol, fins i tot, amb un article en el passat Butlletí d’Informació Municipal (BIM). La seua indignació i atacs contra Compromís són, simplement, una pose falsa i buida de contingut que no es correspon amb la realitat de les negociacions.

El PSPV-PSOE blanqueja la transfòbia

Per tant,“no valen excuses per a justificar un pacte que els socialistes estaven treballant en l’ombra, i que suposa un blanquejament del regidor de VOX, un trànsfob que va vertir gravíssims insults contra Guillem Montoro, primer regidor trans d’Espanya, que ho va ser a Paiporta, i això ho haurà d’explicar el PSPV-PSOE”, ha afirmat Val.

Sobre el paper de Compromís al llarg de les negociacions, Val ha recordat com “la primera proposta del PSPV-PSOE ja era mantindre’ns fora del govern amb un alliberament, un acord indigne que vàrem rebutjar de pla perquè Compromís, a diferència del PP i VOX, no es ven”. Per aquella proposta, el PSPV-PSOE ha demanat disculpes en privat a Compromís.

Més endavant, el PSPV-PSOE “ha mantingut una actitud altiva, molt allunyada de la voluntat d’acord i amb intents clars d’apartar Compromís de responsabilitats de govern”. Per a rematar la jugada, els socialistes han trencat les negociacions de manera unilateral, sense comunicar-ho a Compromís i amb el resultat ja sabut del ‘Pacte del jornalet’ amb PP i VOX, que es materialitzarà este dijous.

Compromís manté la seua coherència, explicitada des del primer moment després de les eleccions: “apostem per un govern d’esquerres, amb un programa progressista en benefici de la ciutadania paiportina, especialment, de la més necessitada de polítiques públiques valentes, i per una estratègia conjunta dels demòcrates davant el discurs d’odi de la dreta cavernària de VOX”, ha resumit el portaveu. Però “no vendrem el nostre suport per un sou, ni per un acord que ens menystinga. Qui no ha llegit correctament el mandat de les urnes és el PSPV-PSOE, que es pensa que té majoria absoluta, i no la té”, ha conclòs Val.

Pujar