elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Paiporta tanca unes Festes de Sant Roc per al record

Paiporta tanca unes Festes de Sant Roc per al record
  • La població paiportina ha acomiadat les seues festes populars d’enguany: unes festes molt especials i significatives, participatives, plenes d’alegria i il·lusió i que han transcorregut sense incidents

MÉS FOTOS
Paiporta tanca unes Festes de Sant Roc per al record - (foto 2)
Paiporta tanca unes Festes de Sant Roc per al record - (foto 3)
Paiporta tanca unes Festes de Sant Roc per al record - (foto 4)
Paiporta tanca unes Festes de Sant Roc per al record - (foto 5)
Paiporta tanca unes Festes de Sant Roc per al record - (foto 6)
Paiporta tanca unes Festes de Sant Roc per al record - (foto 7)
Paiporta tanca unes Festes de Sant Roc per al record - (foto 8)
Paiporta tanca unes Festes de Sant Roc per al record - (foto 9)
Paiporta tanca unes Festes de Sant Roc per al record - (foto 10)
Paiporta tanca unes Festes de Sant Roc per al record - (foto 11)

Paiporta ha tancat les seues festes populars de Sant Roc aquest passat 17 d’agost, amb la seua tradicional jornada dedicada als Festers del Gos, amb la processó i cremà del gos.

Després de dos anys sense poder celebrar les seues festes al complet, a conseqüència de la pandèmia sanitària, paiportins i paiportines han tornat a gaudir d’unes festes molt especials i participatives, amb una assistència nombrosa, on ha imperat l’alegria, la il·lusió, la germanor, la tradició i també la festa.

La programació ha comptat amb actes i activitats per a tot tipus de públic. Tant l’alcaldessa de Paiporta, Maribel Albalat, com la regidora de Cultura i Festes, Esther Torrijos, s’han mostrat molt satisfetes amb el desenvolupament dels dies festius i han volgut destacar la dedicació, participació i implicació tant del personal de municipal com de la població paiportina i el teixit associatiu i fester local en el seu conjunt.

Així mateix, l’alcaldessa ha tingut unes paraules d’agraïment per a les Forces i Cossos de Seguretat i Protecció Civil, desplaçats en diverses patrulles a cadascú dels esdeveniments de les festes. “Hem gaudit d’unes festes molt compartides, de les que hi havia moltes ganes i que, a més, han transcorregut sense incidents. Això ha sigut gràcies a la gran tasca de Guàrdia Civil, Policia Local i Protecció Civil, així com a la responsabilitat de tota la població. Hem d’estar molt satisfets i satisfetes d’aquestes Festes de Sant Roc, que hem tancat amb gran èxit”, ha afirmat Albalat.

Per la seua part, la regidora de Cultura, Esther Torrijos, ha destacat el bon desenvolupament de tots els actes i esdeveniments. “Han sigut unes festes on s’ha imposat la germanor i la participació de tota la població paiportina i el seu teixit associatiu i fester. També hem hagut de fer front a situacions inesperades, que hem superat amb el treball de valent en conjunt i col·laboratiu, per mantenir unes festes que són senya d’identitat de paiportins i paiportines. Continuarem treballant per a cuidar-les, així com la nostra cultura i tradició”.

En la vesprada del dilluns 8 d'agost tenia lloc la inauguració oficial de les festes de Paiporta i del Recinte Ferial, amb l'encesa del seu enllumenat. Al llarg d’aquests deu dies de festa música, ball, festa i diversió no han donat treva, mesclant tradició, solemnitat i activitats innovadores.  A la nit no han faltat concerts, balls tradicionals, diversió i bon ambient a les casetes, amb opcions per a tots els públics i edats. La Orquesta Montecarlo, Tardor o un espectacle homenatge a Operación Triunfo, entre altres actuacions, deixaven la seua impremta a les festes de Paiporta.

Xiquets i xiquetes s’ho han passat d’allò més bé amb jocs infantils, d’aigua, una festa de l’espuma, tallers de teatre, espectacles de titelles o la clàssica volta a peu infantil, sense oblidar la festa del melonet, amb la confecció de les llanternes i la cercavila.

Especial menció i protagonisme han tingut les comparses mores i cristianes de Junta Coordinadora de Moros i Cristians, organitzant part dels actes centrals del programa de festes; entre ells,  l’Ambaixada o l’Entrada.

El concert en honor a Sant Roc, enguany a càrrec de la Unió Musical, també ha tingut un significat molt especial, recuperant el seu emplaçament tradicional, a la plaça del mercat. Tampoc ha faltat la solemnitat amb els actes religiosos, amb les misses i processons en honor de la Mare de Déu d’Agost i a Sant Roc.

A més, enguany s’ha tornat a posar l’accent en la prevenció de les conductes additives i actes masclistes o violents a través dels punts Violeta i UPCCA de cara a les activitats nocturnes, amb la campanya 'Fes Festa amb responsabilitat i respecte', encapçalada per les àrees de Benestar Social i Igualtat.

“En aquest 2022 ens hem adonat que en aquests dies no només hem recuperat les Festes de Sant Roc, sinó que també hem recuperat la nostra essència com a valencians, les nostres tradicions, la nostra cultura i la nostra música”, ha conclòs l’alcaldessa.

En definitiva, Paiporta ha viscut uns dies intensos de festa que cloïen amb la tradicional processó i cremà del Gos. Família, amics i població paiportina en general han compartit espais i esdeveniments en harmonia i germanor; unes festes exitoses gràcies, també, al treball de la brigada de l'Ajuntament, personal d'ESPAI, Guàrdia Civil, Policia Local i Protecció Civil.

Pujar