elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Paiporta suspèn les seues festes locals en honor a Sant Roc a causa de la pandèmia

Paiporta suspèn les seues festes locals en honor a Sant Roc a causa de la pandèmia
  • Se ha preparado un programa cultural especial para esos días, ya que es el segundo año consecutivo que no se puede celebrar esta festividad

MÉS FOTOS
Paiporta suspèn les seues festes locals en honor a Sant Roc a causa de la pandèmia - (foto 2)
Paiporta suspèn les seues festes locals en honor a Sant Roc a causa de la pandèmia - (foto 3)
Paiporta suspèn les seues festes locals en honor a Sant Roc a causa de la pandèmia - (foto 4)

Per segon any consecutiu, a conseqüència de la pandèmia sanitària de la Covid-19, l'Ajuntament de Paiporta suspèn les seues festes locals de Sant Roc. La decisió, presa fa uns mesos amb el suport unànime del teixit associatiu fester de la localitat, s'emmarca en la política municipal d'actuar amb prudència i atesa la situació epidemiològica de cada moment. Malgrat això, s'han programat una sèrie d'actes i esdeveniments dins del programa de Sant Roc Cultural.

L'espectacle musical “Top Talent” tindrà lloc el dimarts 10 d'agost a les 22.00 hores en el col·legi Lluís Vives com a escenari. El dijous dia 12 se celebrarà la tradicional Ambaixada organitzada per la Junta Coordinadora de Comparses de Moros i Cristians, que enguany estrenarà la nova escenografia encarregada a l'artista faller paiportino Ediver Herrera i serà a partir de les 20.00 hores en el Col·legi Lluís Vives. Aquest mateix dia, a les 19.00 hores, el públic infantil i més xicotet de la casa podrà gaudir de l'espectacle de circ “Klez 80” en la plaça 3 d'abril amb La Troupe Malabo.

El musical “La força de la destinació” arribarà al Col·legi Lluís Vives per a reviure la música i les lletres de Mecano el dia 13, a partir de les 22.00 hores. Per al dissabte 14 la proposta és de música festera, amb un concert de “L’Atropellament” a les 22.00 hores en el col·legi Lluís Vives, organitzat per la Junta Coordinadora de Comparses de Moros i Cristians. El dia de la Verge d'Agost, diumenge 15, tindrà lloc el tradicional concert de Sant Roc, enguany a càrrec de la Banda Primitiva, que està d'aniversari i celebra 125 anys de vida, i serà a les 22.00 hores en el Col·legi Lluís Vives. Finalment, el dia de Sant Roc es tancarà els actes d'aquest Sant Roc Cultural amb un castell de focs artificials llançat al carrer Montcada a partir de la mitjanit.

Recentment s'ha celebrat una reunió organitzativa a l'Auditori Municipal amb personal tècnic de les àrees d'Interior, Benestar Social, Cultura, així com amb Policia Local, per a abordar diferents aspectes de la coordinació d'aquestes activitats quant a la seguretat ciutadana i sanitària, així com neteja o logística, entre altres.

La iniciativa de Sant Roc Cultural sorgeix de la Regidoria de Cultura, pensant especialment en la població paiportina que ha hagut de renunciar a les seues vacances i que necessita una alternativa en forma d'activitats d'oci. Tota la programació compta amb un aforament reduït, dins del que marca la normativa en vigor, seguint totes les mesures sanitàries i de protecció anticovid. A més, hi haurà control d'accés i assistència amb personal al càrrec per a acompanyar al públic fins als seus seients.

Les associacions vincules a la festa, com Danses de Sant Roc, Festers de Sant Roc, Portadors de Sant Roc, Intercomparsa de Moros i Cristians o Clavaris del Crist, que recentment es reunien amb la regidora de Cultura, Esther Torrijos, i l'alcaldessa Maribel Albalat, han mostrat la seua total disposició a col·laborar en tot allò que siga necessari, renunciant, fins i tot, a part de les seues subvencions.

La regidora de Cultura, Esther Torrijos, ha volgut reconèixer l'enorme esforç que les associacions festives paiportinas han realitzat al llarg de la pandèmia. “Han patit molt directament les conseqüències econòmiques de la Covid i s'han quedat sense les seues celebracions. Malgrat això, no han dubtat en cap moment a ajudar i fer costat als paiportinos i paiportinas que més ho necessitaven. Tenen tot el nostre agraïment i reconeixement”, ha agraït Torrijos.

La programació de Sant Roc Cultural s'afegirà a la programació d'Estiu Cultural que continuarà el mes d'agost, ja que ha tingut un molt bon acolliment per part del públic paiportino i que ha demostrat que la cultura és segura. Aquesta programació inclou cinema d'estiu en la plaça 3 d'abril i esdeveniments culturals per a tots els públics als jardins del Museu de la Rajoleria.

Pujar