elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Paiporta reclama, a petició de Compromís, el restabliment del premi Guillem Agulló a Les Corts

Paiporta reclama, a petició de Compromís, el restabliment del premi Guillem Agulló a Les Corts
  • La moció de Compromis per Paiporta s’aprova amb l’abstenció del PP i el vot en contra de VOX

Compromís per Paiporta ha aconseguit que l’Ajuntament de la localitat demane el restabliment del premi Guillem Agulló, establert per Les Corts Valencianes durant la passada legislatura, i eliminat pel bipartit en el govern de la Generalitat, format per PP I VOX. La moció en què es reclama que es torne a atorgar este premi a persones i entitats que destaquen en la lluita contra la xenofòbia, el racisme i els delictes d’odi va comptar amb els vots favorables de Compromís i PSPV-PSOE, davant l’abstenció del PP i el vot en contra de VOX.

Guillem Agulló, jove antifeixista, va ser assassinat per les seues idees l’abril de 1993 per un grup de neonazis mentre passava les vacances de pasqua amb els seus amics a Montanejos. Després d’un judici vergonyós, la seua família ha patit l’assetjament de l’extrema dreta i la indiferència dela dreta durant dècades, i la figura del propi Guillem s’ha convertit en un símbol de la lluita contra el feixisme. Per això, tots els grups parlamentaris a Les Corts varen signar un escrit conjunt que va desmbocar en l’establiment dels premis Guillem Agulló. Estos premis han estat suprimits pel bipartit PP-VOX.

Per al portaveu de Compromís, Pep Val, “no és estrany que el PP i VOX a l’Ajuntament de Paiporta siguen incapaços de mostrar la més minima sensibilitat per un crim d’odi, un assassinat cruel i motiva per les idees, però és lamentable que més de 30 anys després dels fets siguen incapaços de posicionar-se a favor de la vida i en contra del feixisme i de l’odi”.

L’acord plenari serà traslladat a Les Corts, per a que siguen coneixedores de la voluntat del ple de Paiporta, i a la família Agulló Salvador, per a que també sàpiguen de la solidaritat i l’estima expressada per la ciutadania de Paiporta a través dels seus representants en la corporació municipal.”.

Pujar