elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Paiporta queda primera en les subvencions de la Generalitat per a promoció de la salut

Paiporta queda primera en les subvencions de la Generalitat per a promoció de la salut
  • Projectes com el Programa per a l’envelliment actiu o la Mesa front a la soledat no desitjada col·loquen a Paiporta al capdavant de les 40 localitats presentades

MÉS FOTOS
Paiporta queda primera en les subvencions de la Generalitat per a promoció de la salut - (foto 2)
Paiporta queda primera en les subvencions de la Generalitat per a promoció de la salut - (foto 3)

Els projectes desenvolupats per la Regidoria de Benestar Social, Sanitat i Salut Pública de Paiporta han quedat en primera posició entre els 40 municipis i entitats que s’han presentat a les subvencions de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública per a la promoció de la salut.

Amb una qualificació de 92 punts sobre 100, iniciatives paiportines com els programes per a l’Envelliment Actiu o la Mesa front a la soledat no desitjada han col·locat a la localitat al capdavant en la baremació realitzada per la Generalitat.

Per darrere de Paiporta hi ha ciutats com Elx o Gandia, i també entitats supramunicipals com la Mancomunitat Els Ports. Paiporta obtindrà 5.210,89 euros per a desplegar aquestes polítiques.

Per al regidor de Benestar Social, Sanitat i Salut Pública, Rafa Gadea, «la concessió d’aquesta subvenció suposa un recolzament explícit a les polítiques de promoció de la salut que hem desplegat a Paiporta en els últims anys, i ens permet continuar ampliant-les», com ha succeït enguany amb els programes per a l’envelliment actiu, que han multiplicat per tres la varietat i el nombre de places.

Gadea ha afegit que «l’alta qualificació obtinguda ens indica que anem pel bon camí, amb l’objectiu de promoure la salut des de la perspectiva comunitària i de la prevenció, amb especial atenció a la cura de les persones majors».

Entre els projectes presentats per Paiporta a aquestes ajudes autonòmiques estan, també, el cor sorgit de la col·laboració entre la Mesa front a la soledat no desitjada i la Unió Musical de Paiporta, la pròpia Mesa, desenvolupada per l’Ajuntament amb la participació d’una desena d’entitats i associacions, o els plans de salut, d’inclusió i de prevenció de conductes addictives, aprovats enguany, entre d’altres accions municipals.

Pujar