elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Paiporta celebra el Dia Mundial de la Salut amb activitats de promoció i prevenció

Paiporta celebra el Dia Mundial de la Salut amb activitats de promoció i prevenció
  • La plaça 3 d’Abril acull aquest dijous una matinal d’activitats relacionades amb la salut comunitària

  • L’artista valenciana Alejandra de la Torre ha elaborat un mural commemoratiu

MÉS FOTOS
Paiporta celebra el Dia Mundial de la Salut amb activitats de promoció i prevenció - (foto 2)
Paiporta celebra el Dia Mundial de la Salut amb activitats de promoció i prevenció - (foto 3)
Paiporta celebra el Dia Mundial de la Salut amb activitats de promoció i prevenció - (foto 4)
Paiporta celebra el Dia Mundial de la Salut amb activitats de promoció i prevenció - (foto 5)
Paiporta celebra el Dia Mundial de la Salut amb activitats de promoció i prevenció - (foto 6)

La Regidoria de Benestar Social, Sanitat i Salut Pública de Paiporta organitza aquest dijous una matinal d’actes amb motiu del Dia Mundial de la Salut, que se celebra cada 7 d’abril.

Les activitats estan centrades en la promoció de la salut i en la prevenció, tant individual com des del punt de vista comunitari, per a millorar la qualitat de vida de la ciutadania en general.

Per al regidor de Benestar Social, Sanitat i Salut Pública, «el Dia Mundial de la Salut ha de servir-nos per a reivindicar que la promoció dels hàbits de vida saludables, les conductes de prevenció i la promoció de la salut des de la comunitat són ferramentes útils per a millorar la vida de les persones, especialment, de les més vulnerables, i han d’estar presents de manera transversal en totes les polítiques municipals».

Els actes d’aquest dijous estan oberts a tota la població i comencen a les 10.00 hores, amb un taller obert d’artteràpia a càrrec del programa per a l’Envelliment Actiu de Paiporta. A les 10.30 hores serà el torn per a una passejada saludable, una activitat a la qual vol donar inici la Mesa front a la soledat no desitjada.

Seguidament, a les 11.00 hores, s’oferirà una classe oberta de taitxí, també a càrrec de les persones participants en el programa per a l’Envelliment Actiu. A les 11.20 hores tindrà lloc una sessió de dansa, i a les 11.30 hores, l’Associació Nuevas Amas oferirà una classe oberta de ball llatí.

Mentre totes aquestes activitats es porten a terme, hi haurà també punts informatius d’entitats i associacions implicades en la promoció de la salut i en la prevenció: L’Associació d’Implantats Coclears de la Comunitat Valenciana (AICCV) oferirà revisions auditives gratuïtes; la delegació de Paiporta de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) tindrà també un velador on realitzarà revisions gratuïtes per a controlar el càncer de pell, mentre que Creu Roja Horta Sud comptarà amb un lloc informatiu per a donar compte dels seus programes de prevenció de la salut.

A més, les activitats pel Dia Mundial de la Salut  a Paiporta comptaran amb l’estrena d’un mural commemoratiu de l’artista valenciana Alejandra de la Torre, pintura que se situarà al carrer Mestre Serrano, front a la plaça La Casota.

Pujar