elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Paiporta aconsegueix el permís de Conselleria per a retornar mascletaes i castells de focs artificials a la seua ubicació tradicional

Paiporta aconsegueix el permís de Conselleria per a retornar mascletaes i castells de focs artificials a la seua ubicació tradicional
  • La primera i més important de les tramitacions ja està aprovada i el Barranc de Paiporta torna a considerar-se zona no forestal.

  • La regidora de Cultura i Festes, Esther Torrijos, està treballant perquè aquestes pròximes falles els veïns i veïnes de Paiporta vegen els focs artificials i mascletaes en la seua ubicació tradicional dins del Barranc.

MÉS FOTOS
Paiporta aconsegueix el permís de Conselleria per a retornar mascletaes i castells de focs artificials a la seua ubicació tradicional - (foto 2)

Ahir la Regidoria de Cultura va donar una bona notícia al Ple de l'Ajuntament de Paiporta informant de la tan esperada desafecció per part de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica com a terreny forestal del Barranc. Això permetrà que les *mascletaes i els castells de focs artificials es tiren des de la seua ubicació tradicional dins del Barranc. Només falta un últim tràmit administratiu que aconseguisca que les Falles 2023 ja visquen els seus espectacles pirotècnics a l'interior del Barranc i ahir el ple de l'ajuntament va secundar per unanimitat aquest últim pas impulsat per la Regidoria de Cultura i Festes.

“Tots esperàvem aquest moment des de fa temps i estic molt agraïda del suport que s'ha donat a aquesta iniciativa. Recuperarem la nostra tradició i espere que Conselleria ens de la seua aprovació a aquest últim pas abans de Falles” va afirmar Esther Torrijos. “En tot cas, aquesta notícia afecta a totes les festes del nostre poble i, quasi amb total seguretat els espectacles pirotècnics de les Festes de Paiporta tornen al Barranc a partir enguany” explica Torrijos. Ha sigut un treball minuciós i intens de l'Ajuntament de Paiporta a través de la Regidoria de Cultura i Festes perquè la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica modifique la cartografia del sòl del Pla d'Acció Territorial Forestal de la Comunitat Valenciana (PATFOR) corresponent al sòl forestal del Barranc de Chiva al seu pas pel terme municipal de Paiporta.

Cal assenyalar que aquest pas és totalment compatible amb la cura del medi ambient i concretament del terreny desafectat, ja que segons l'estudi realitzat per Conselleria “no existeix continuïtat amb cap massa forestal, estant l'àrea forestal més pròxima a més de 7 km de distància” pel que es destaca que “el risc de propagació d'un incendi fora del barranc pot considerar-se nul”.

Pujar