elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Paiporta acomiada les seues Festes de Sant Roc de 2019

Paiporta acomiada les seues Festes de Sant Roc de 2019
  • Les Festes de la localitat han transcorregut sense incidents i amb totes les garanties de seguretat

MÉS FOTOS
Paiporta acomiada les seues Festes de Sant Roc de 2019 - (foto 2)
Paiporta acomiada les seues Festes de Sant Roc de 2019 - (foto 3)
Paiporta acomiada les seues Festes de Sant Roc de 2019 - (foto 4)
Paiporta acomiada les seues Festes de Sant Roc de 2019 - (foto 5)

Paiportins i paiportines han pogut gaudir d’unes festes molt participatives, amb actes per a tot tipus de públic i una assistència nombrosa. Tant el regidor de Festes, Vicent Císcar, com la regidora de Cultura, Maribel Albalat, s’han mostrat molt satisfets amb el desenvolupament dels dies festius i volgut han destacat la dedicació i treball del personal de l’Ajuntament i forces i cossos de seguretat, així com la implicació i col·laboració d’associacions festeres. “Podem estar molt contents i orgullosos d’aquestes Festes de Sant Roc, que hem tancat amb èxit”, ha afirmat Albalat.

Des del passat 7 d’agost Paiporta ha estat immersa en les seues Festes Populars, amb un total de 60 actes on música, ball, festa i diversió no han donat treva, mesclant tradició, solemnitat i activitats innovadores.

Deu dies on població paiportina i visitants han pogut gaudir de diferents concerts i balls tradicionals a la nit, diversió i bon ambient a les casetes, activitats variades per als més menuts i diferents esdeveniments de Moros i Cristians. També hi ha hagut lloc per a la solemnitat amb missa i processons en honor de la Mare de Déu d’Agost.

Especial menció mereix la celebració per primera vegada de la Festa Holi, on una nodrida assistència gaudia d’una vesprada de música i color, pràcticament omplint un aforament de 700 persones. També la dedicatòria per part de la filà dels Almogàvers d’un sentit pasdoble i homenatge a Enrique Sirvent, un dels principals impulsors de la festa dels Moros i Cristians a Paiporta.

A més, enguany s’ha tornat a posar l’accent en la prevenció de les conductes additives i actes masclistes o violents a través de la campanya 'Fes Festa', encapçalada per les àrees de Benestar Social i Igualtat. Al mateix temps, la carpa de 'Fes Festa' ha exercit també de Punt Violeta, amb informació sobre recursos en cas de patir abusos o violència de gènere, i d'ajudar a aquelles persones que se sentiren violentades per motius de gènere.

Una setmana molt intensa que cloïa amb la tradicional processó i cremà del Gos a la Placeta del Casino. Família, amics i població paiportina en general han compartit espais i esdeveniments en harmonia i germanor; unes festes exitoses gràcies, també, al treball de la brigada de l'Ajuntament, personal d'ESPAI, Policia Local i Protecció Civil.

Pujar