elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

JA ÉS NADAL! Tallers culturals i educatius, microteatre i manualitats en el Museu de la Rajoleria de Paiporta per a aquest Nadal

JA ÉS NADAL! Tallers culturals i educatius, microteatre i manualitats en el Museu de la Rajoleria de Paiporta per a aquest Nadal
  MÉS FOTOS
  JA ÉS NADAL! Tallers culturals i educatius, microteatre i manualitats en el Museu de la Rajoleria de Paiporta per a aquest Nadal - (foto 2)
  JA ÉS NADAL! Tallers culturals i educatius, microteatre i manualitats en el Museu de la Rajoleria de Paiporta per a aquest Nadal - (foto 3)

  Els tallers de Nadal per als xiquets i xiquetes de Paiporta han començat hui als jardins del Museu de la Rajoleria i han tingut la visita dels xiquets i xiquetes de l'Escola d'hivern, a més d'altres xiquets i xiquetes que s'han acostat per a passar un matí divertit. La regidoria de Cultura impulsa aquestes activitats dins de la programació nadalenca d'enguany donant a les famílies un espai a l'aire lliure i educatiu en el qual els jocs, els tallers i l'oferta cultural es desenvolupen guiats per monitors. Demà, 28 de desembre, serà la segona jornada de JA ÉS NADAL! De 10.00 h a 14.00 h totalment gratuït i amb entrada lliure.

  Es realitzen 5 tipus diferents de tallers didàctics durant tot el matí. Com a novetat enguany destaca el taller didàctic “Altres petjades de vida” en el qual elaboren un quadre plasmant la petjada d'una fulla d'arbre utilitzant la tècnica d'impressió de relleu i emmarcant-ho per a poder portar-ho a casa. “Durant l'activitat es mostren les diferents espècies d'arbres que hi ha en Vila Amparo perquè coneguen el patrimoni natural del municipi” explica la responsable del Museu. “És important que els xiquets i xiquetes de Paiporta coneguen la riquesa del nostre poble i que els servisca per a valorar el seu entorn natural” afirma Esther Torrijos, regidora de Cultura. Durant els tallers hi ha dues representacions teatrals d'animació amb marionetes a les 11.00 h i a les 12.00 h en les quals es representa l'obra “El vestit nou de l'emperador”, relacionat amb el patrimoni de la Seda. El taller didàctic sobre enquadernació on es pot realitzar un xicotet quadern, que es podran emportar a casa. Durant el taller s'explica la importància dels llibres com a “guardians del saber” practiquen l'escriptura gòtica i les il·luminacions per a decorar el seu llibre tal com es realitzava en l'Edat Mitjana. Els quaderns són de diferents grandàries i amb decoracions divertides. El taller de ceràmica en el qual es decora un xicotet taulell, com a símbol de la tradició i del treball que es realitzava en el rajolar, per a poder emportar-se a casa i tindre un bonic record. S'ha preparat també un taller de jocs antics on el visitant, sobretot els xiquets i xiquetes, realitzen diferents jocs tradicionals als quals jugaven els seus pares i els seus avis (un puzle amb imatges antigues de l'arxiu fotogràfic del Museu de la Rajoleria, un dominó divertit o un joc de 3 en ratlla). Quan acaben li'ls podran emportar a casa i jugar en família. Per a acostar la naturalesa, els xicotets i xicotetes paiportinos i paiportinas poden fabricar la seua pròpia bosseta d'essències i el seu animal de granja encunyat en el taller didàctic d'essències i animals encunyats. Els continguts d'aquest taller representaran el patrimoni de l'horta, la importància de la seua protecció i conéixer com era la vida d'aquells que cuidaven dels cultius i dels animals que tenien aquelles famílies que vivien en els camps (gallina, cavall, porc i gos).

  Campanades Infantils, música i Reis Mags

  La programació nadalenca de Paiporta, que es pot consultar en la web paiporta.es/nadal, continua aquesta setmana amb la pel·lícula “Lilo, el meu amic el cocodril” el 27 de desembre a les 18.00 h, el espectacle de Gisela Concert Kids a les 17.00 h i a les 19.00 h el dia 28, que ha posat el Sold Out en la seua venda online, però del qual encara quedarà alguna entrada per a la taquilla aqueix mateix dia, el circ de The Troupers el dia 29 a les 18.00 h, en L’Auditori municipal i la tradicional carrera Sant Silvestre solidària també el 28 a les 20.00 h. El tren de Nadal continua en marxa fins al dia 30 de desembre recorrent els carrers i omplint-les d'esperit nadalenc.

  Com a novetat enguany, el dissabte 31 de desembre, Paiporta acomiada l'any amb les seues Campanades Infantils a les 12.00 h del migdia amb compte arrere i cotilló, a més d'una programació d'11.00 h a 14.00 h repleta de jocs, activitats i música. I per a acabar les festes nadalenques, els dies 3 i 4 els Carters Reals visitaran la plaça Soliera i la plaça Xúquer per a recollir les cartes per a Les seues Magestades, els Reis Mags d'Orient, que visitaran els carrers el dia 5 en la tradicional Cavalgata de Reis a les 18.00 h repartint caramels i il·lusió.

  Pujar