elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Museu de la Rajoleria ix al carrer i ens transporta a les escoles de Paiporta de principis del segle XX

El Museu de la Rajoleria ix al carrer i ens transporta a les escoles de Paiporta de principis del segle XX
  • Amb ‘Records escolars’ el Museu presenta una nova proposta dins de la sèrie ‘Imatges en el record’

MÉS FOTOS
El Museu de la Rajoleria ix al carrer i ens transporta a les escoles de Paiporta de principis del segle XX - (foto 2)
El Museu de la Rajoleria ix al carrer i ens transporta a les escoles de Paiporta de principis del segle XX - (foto 3)

El Museu de la Rajoleria proposa una nova exposició temàtica de la sèrie 'Imatges en el record', l'exposició de l'arxiu fotogràfic del Museu que ix del seu espai físic acostant-se als carrers del poble.

Amb ‘Records escolars’ la població paiportina es retrobarà amb el dia a dia dels temps de les primeres escoles paiportines del segle passat.

L’alcaldessa de Paiporta, Maribel Albalat, i la regidora de Cultura, Esther Torrijos, han fet un xicotet recorregut per alguns dels panells.

La mostra està conformada per quinze panells. El panell d'inici, ubicat a l'esplanada de l'Ajuntament, té caràcter informatiu, amb el plànol que permet seguir l'itinerari de les fotografies. Cadascú d'aquests panells va acompanyat d'un codi QR amb informació específica sobre les imatges exposades.

Les fotografies mostren xiquets i xiquetes a les aules de les diferents escoles de Paiporta: el col·legi La Inmaculada; l’escola del Frare, els ‘Cagons’ de Pepeta, que es feia càrrec dels més menuts i menudes abans que existiren les guarderies al poble, o el col·legi públic Pare Jorge María, amb mestres emblemàtics com don Antonio, don Vicente, doña Consuelo i doña Amalia. Especial menció mereix la tasca docent de doña Juana, primera mestra de pàrvuls destinada a Paiporta.

L'exposició es podrà gaudir als carrers paiportins fins al mes de juny. Posteriorment, 'Imatges en el record' continuarà amb 'Fotos d'estudi', a partir de juliol.

Pujar