elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Museu de la Rajoleria anima a la població de Paiporta a aportar fotos antigues per a ampliar el seu arxiu fotogràfic

El Museu de la Rajoleria anima a la població de Paiporta a aportar fotos antigues per a ampliar el seu arxiu fotogràfic
  • En l’actualitat més de 6.000 fotografies de la primera dècada del segle XX fins als anys 80 conformen aquest arxiu

MÉS FOTOS
El Museu de la Rajoleria anima a la població de Paiporta a aportar fotos antigues per a ampliar el seu arxiu fotogràfic - (foto 2)
El Museu de la Rajoleria anima a la població de Paiporta a aportar fotos antigues per a ampliar el seu arxiu fotogràfic - (foto 3)

El Museu de la Rajoleria de Paiporta, ubicat en l’antiga fàbrica de rajoles El Pilar, és un referent cultural i del coneixement a la comarca de L’Horta Sud, amb més de 200.000 visites des de la seua obertura fa vint anys.

Aquest museu etnogràfic gestiona i custodia un gran arxiu fotogràfic de Paiporta i les seues gents. Amb més de 6.000 imatges constitueix un gran document gràfic de la història del municipi.

“Gràcies a aquest vast i ric arxiu fotogràfic, d’un gran valor etnològic, a més de recuperar i mantenir molt viu el nostre passat, compartim el nostre patrimoni i llegat col·lectiu com a poble amb tota la ciutadania a través d’exposicions, publicacions i activitats”, ha explicat la vicealcaldessa i regidora de Cultura, Maribel Albalat.

L’arxiu ha anat creixent gràcies a la generositat de paiportins i paiportines que comparteixen part dels seus àlbums familiars amb el Museu. Ara, amb l’objectiu de continuar fent créixer aquest valuós tresor etnogràfic, el personal tècnic del Museu fa una crida a la població paiportina i l’anima a continuar aportant noves fotografies que el completen.

La fotografia més antiga recopilada al Museu és una imatge de comunió que data de 1901. Entre les diverses instantànies podem trobar a l’arxiu escenes de la vida social de Paiporta, festes, retrats, oficis o oci i temps lliure fins als anys huitanta.

Les persones que desitgen compartir les seues fotografies amb l'arxiu han de portar-les directament al Museu, on el seu personal tècnic les digitalitzarà en el moment. Posteriorment, podran emportar-se-les novament a casa. A més, es pot sol·licitar una còpia digital de les fotografies aportades o d’unes altres proporcionant una memòria USB al personal del Museu.

A més de a través de les activitats i exposicions organitzades pel Museu, l’arxiu es pot visitar a través del web https://museudelarajoleria.paiporta.es/#/archivo-fotografico

Pujar