elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els Moros i Cristians es convertixen en protagonistes de la segona meitat de les Festes de Sant Roc

Els Moros i Cristians es convertixen en protagonistes de la segona meitat de les Festes de Sant Roc
  • El programa de Festes continua amb diferents cercaviles de Moros i Cristians, folklore i rock

MÉS FOTOS
Els Moros i Cristians es convertixen en protagonistes de la segona meitat de les Festes de Sant Roc - (foto 2)
Els Moros i Cristians es convertixen en protagonistes de la segona meitat de les Festes de Sant Roc - (foto 3)
Els Moros i Cristians es convertixen en protagonistes de la segona meitat de les Festes de Sant Roc - (foto 4)

Paiporta seguix de festa, i en aquest últim tram de les Festes de Sant Roc els Moros i Cristians i la música i el ball han estat els protagonistes.

Aquest dimarts, dia 13, els veïns i veïnes de Paiporta han reviscut la conquesta de València  pel rei Jaume I. La Junta Coordinadora de Comparses Mores i Cristianes preparava una vesprada molt especial que s’ha encetat amb la desfilada de les comparses mores i cristianes, engalanades per a l’ocasió, i que una vegada arribaven a l’Auditori Municipal han hagut de “disputar-se” l’antiga Balansiya, la  València de l’època islàmica.

Moros i Cristians han arribat a un enteniment durant la representació d’una ambaixada que enguany ha sigut molt innovadora, amb un llenguatge i situacions del segle XXI per a narrar aquest capítol de la història valenciana. A més, per tercer any consecutiu la representació d’aquesta ambaixada ha estat accessible per al públic amb dificultats auditives a través de la interpretació amb llengua de signes, realitzada per la Federació de Persones Sordes de la Comunitat Valenciana (Fesord).

No podia faltar tampoc un bureo de mitja nit amb el sarau de folklore valencià. Al carrer Sant Francesc es donaven cita aficionats del ball, grups de dansà de pobles veïns i els grups de dansà local l’Espolí i Sant Roc per a compartir ball i música en una nit festiva i molt amena.

La nit de dimarts ha estat també la de la música rock. L’edició d’enguany del Jove Rock ha contat amb la participació dels grups paiportins “El eco de los patos” i “Klandestina Club” i els “X Fanekaes”. El concert ha reunit a la carretera de Picanya a un públic rocker que ha pogut gaudir de la música rock de la terra.

La programació continuarà hui amb més protagonisme de Moros i Cristians, amb l’entrada de comparses que tindrà lloc a partir de les 21.30 hores (inici al carrer Mestre Palau, a l’entrada de Benetússer). Abans, a les 20 hores, serà el torn de l’ofrena de la Mare de Déu d’Agost, que eixirà del carrer convent.

Pujar