elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El MocadoràFest d’AVIVA Paiporta reparteix bosses amb formes de fruites als forns paiportins

El MocadoràFest d’AVIVA Paiporta reparteix bosses amb formes de fruites als forns paiportins
  • La iniciativa de l’Agència de Promoció del Valencià pel 9 d’Octubre es completa amb les actuacions del Cor de l’Eliana i de la Colla en Ruta, amb Marcel el Marcià i la Banda de les feretes

MÉS FOTOS
El MocadoràFest d’AVIVA Paiporta reparteix bosses amb formes de fruites als forns paiportins - (foto 2)
El MocadoràFest d’AVIVA Paiporta reparteix bosses amb formes de fruites als forns paiportins - (foto 3)

L’Agència de Promoció del Valencià AVIVA Paiporta ha posat en marxa aquest divendres una de les activitats del Mocadorà Fest, el repartiment de bosses amb forma de fruita als forns i pastisseries de Paiporta.

Es tracta d’un detall per a promoure el consum en el comerç local i, al mateix temps, donar a conéixer la tradició de la mocadorà, que consisteix a regalar massapà i un mocador, pròpia de la festa dels enamorats i les enamorades valencianes, que té lloc el 9 d’Octubre, Sant Donís.

Per a aconseguir aquestes bosses, que són també reutilitzables i sostenibles, sols cal consumir als forns de Paiporta des d’aquest divendres i fins al mateix diumenge, 9 d’Octubre. El primer tinent d’Alcaldia i regidor reposable d’AVIVA, Pep Val, ha visitat alguns dels forns on es repartiran les bosses.

Dins del Mocadorà Fest, AVIVA Paiporta ha programat també dos activitats més: Aquest dissabte, a les 19.00 hores, a L’Auditori municipal, es produirà l’actuació del Cor de l’Eliana, amb el seu espectacle ‘Nosaltres, els valencians’.

L’agrupació del Camp de Túria fa en aquesta actuació un repàs a la tradició i la memòria del poble valencià, però també a la vessant del dia de les enamorades i els enamorats, i la de reivindicació, amb un homenatge a qui, amb la música, va lluitar per mantindre viva la història, la identitat i la llengua del poble valencià.

Per això, es repassaran i musicaran poemes i obres centrals de la producció literària valenciana, d’Ausiàs March a Vicent Andrés Estellés i, com no, de Joan Fuster, que cobra encara més sentit enguany, quan se celebra el centenari del seu naixement.

Per últim, el Mocadorà Fest programa per al mateix diumenge, 9 d’Octubre, l’actuació de Marcel el Marcià i la Banda de les feretes, dins de l’activitat denominada ‘La Colla en ruta’, el viatge itinerant d’alguns dels personatges més cèlebres del programa de televisió d’À Punt, ‘La Colla’. L’activitat tindrà lloc entre les 10.30 i les 14.00 hores a la Plaça Major.

Pujar