elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Associació cultural El Barranc, de Paiporta, organitza les Primeres Jornades d’Oralitat dedicades al narrador Llorenç Giménez

L’Associació cultural El Barranc, de Paiporta, organitza les Primeres Jornades d’Oralitat dedicades al narrador Llorenç Giménez
L’Associació cultural El Barranc, de Paiporta, organitza les Primeres Jornades d’Oralitat dedicades al narrador Llorenç Giménez
  • Després de 14 anys: Un Barranc de Contes es converteix en Jornades d’Oralitat: Llorenç Giménez

MÉS FOTOS
L’Associació cultural El Barranc, de Paiporta, organitza les Primeres Jornades d’Oralitat dedicades al narrador Llorenç Giménez - (foto 2)

Des de la seua creació al 2009, l’Associació Cultural El Barranc de Paiporta ha cultivat l’interés per aquesta forma d’expressió artística, amb la programació de narradors i narradores dirigits a públic adult amb les temàtiques més variades: relats tradicionals, contes eròtics, humorístics, clàssics, contemporanis, etc., amb narradors orals d’arreu del món i en diverses llengües. Potenciem l’art de contar històries i la gràcia del narrar.

Enguany, hem convertit les sessions de juliol en “Jornades d’Oralitat. Llorenç Giménez” en record al pioner de la narració oral valenciana, participant de moltes sessions a Paiporta i gran amic.

Del 4 al 6 de juliol a la sala annexa del Museu de la Rajoleria de Paiporta s’han organitzat diferents activitats de reflexió al voltant de la narració oral, taules redones, i xarrades en horari de vesprada i sessions de narració per la nit als jardins del Museu.

El programa d’activitats de les jornades 2023 està adreçat a públic adult amb la coordinació de Carles Cano. Es realitzarà a la sala annexa del Museu de la Rajoleria a les 19 hores i a les 22:30 al jardí del Museu, del dimarts 4 de juliol al dijous 6 de juliol. Entrada lliure i gratuïta.

Programa:

Dimarts 4 de juliol, 19 hores Sala Annexa Museu de la Rajoleria

Taula rodona dedicada a Llorenç Giménez. Amb  la participació d’Óscar Mora, Vicent Cortés, Albert Dasí  i Fina Masgrau. Moderador: Carles Cano

Dimarts 4 de juliol, 22:30 hores Jardí Museu de la Rajoleria

Sessió de narració per a adults

‘Comboi Valencià’, que reunirà un grapat de professionals de la narració autòctons pertanyents a NANO format per: Susu Benítez, Almudena Francés, Domingo Chinchilla, el Gran Jordiet, Ana Ballester, Óscar Mora, Vicent Cortés, Eva Andújar i Carles Cano

Dimecres 5 de juliol, 19 hores Sala Annexa Museu de la Rajoleria

Ponència: ‘De l’oralitat al TIK TOK’, a càrrec de la catedràtica de Filologia Catalana de la Universitat de València Gemma Lluch.

Dimecres 5 de juliol, 22:30 hores Jardí Museu de la Rajoleria

Sessió de narració per a adults

Patricia McGill amb la sessió  ‘Contes erràtics’

Contes dels meus racons de món que havien de ser eròtics i han sortit erràtics. Històries normals i corrents del nord del nord del nord, històries normals i corrents de casa nostra. Això sí, amb sal i cervesa.

Dijous 6 de juliol, 19 hores Sala Annexa Museu de la Rajoleria

Conferència de Joan Borja, director de la Càtedra Enric Valor de la Universitat d’Alacant: ‘El patrimoni fantàstic valencià’

Dijous 6 de juliol, 22:30 hores Jardí Museu de la Rajoleria

Contes per a adults

Felipe Díaz ‘Caxoto’ qui tancarà les jornades amb la sessió ‘De allá de donde yo vengo’.

“Jo no conte mentires, tot el que jo us explique és veritat”. Aquesta és una frase que Caxoto repeteix en les seues funcions i el cert és que mai ningú no ha pogut demostrar el contrari. Perquè una persona narradora conte sempre des de la veritat, ha de contar forçosament de si mateix. I en aquest espectacle això és precisament allò que fa Caxoto. Ens explicarà qui és, d'on ve, de les geografies, dels orígens, dels referents, dels camins escollits i dels camins rebutjats, de les herències, de les tradicions... un viatge a les arrels amb la mirada ”retranqueira” de qui ja comença a estar una mica de tornada de tot i sense faltar a la veritat.

Entrada lliure i gratuïta en totes les sessions.

Organitza, l’Associació cultural El Barranc, amb la col·laboració de la Fundació FULL pel Foment del Llibre i la Lectura, L’associació de narradores i narradors del País Valencià (NANO), el Guaix, Coordinadora pel Valencià de l’Horta Sud i la Generalitat Valenciana a través de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports.

Pujar