elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Igualtat i la UPCCA de Paiporta promouen 8 recomanacions per a les relacions sanes i la responsabilitat durant les festes

Igualtat i la UPCCA de Paiporta promouen 8 recomanacions per a les relacions sanes i la responsabilitat durant les festes
  • L’Ajuntament establirà un Punt Violeta i un Punt UPCCA durant les nits de major concentració de persones. Les mesures es publicitaran en xarxes socials i cartelleria física

MÉS FOTOS
Igualtat i la UPCCA de Paiporta promouen 8 recomanacions per a les relacions sanes i la responsabilitat durant les festes - (foto 2)
Igualtat i la UPCCA de Paiporta promouen 8 recomanacions per a les relacions sanes i la responsabilitat durant les festes - (foto 3)
Igualtat i la UPCCA de Paiporta promouen 8 recomanacions per a les relacions sanes i la responsabilitat durant les festes - (foto 4)

La Regidoria d’Igualtat de Paiporta i la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) de la Regidoria de Benestar Social, Sanitat i Salut Pública han encetat la difusió d’una sèrie de recomanacions per a promoure relacions sanes, evitar agressions sexuals i fomentar la responsabilitat i el respecte durant els actes més multitudinaris de les pròximes festes populars de Sant Roc.

Així, a aquestes 8 recomanacions se suma l’establiment d’un Punt Violeta i un Punt UPCCA durant els dies més concorreguts de les festes, a la zona del recinte firal, on es concentrarà bona part de la marxa nocturna.

El Punt Violeta estarà al carrer Jaume I les nits del 9, 11, 12 i 13 d’agost, mentre que el Punt UPCCA es trobarà a disposició de la ciutadania els dies 12 i 13.

L’establiment d’aquests dos punts està dins de la campanya promoguda per l’Ajuntament baix el lema ‘Fes festa amb responsabilitat i respecte’, i que inclou també una coordinació estreta amb la Policia Local i formació sobre prevenció d’agressions sexuals i minimització de riscos amb l’alcohol amb totes les associacions que munten casetes de festa.

Entre les recomanacions, hi ha les relacionades amb la prevenció d’agressions i orientació sobre conductes adients per a unes relacions respectuoses: Respecta a totes les xiquetes i dones, volem disfrutar de la festa lliures i sense por; la festa és amb les dones, no contra les dones: usa les ulleres violeta per a detectar violències masclistes; una relació sexual sana és una relació desitjada. El consentiment no és suficient si ve de la por o la coacció, són les consignes.

Quant a la part de les recomanacions relacionades amb el consum d’alcohol i drogues, el document aposta per recordar la llei, i també recomana reduir el consum: Durant les festes, l’edat mínima de consum d’alcohol continua sent 18 anys; triar menys alcohol és triar més diversió; oblida’t de reptes i jocs amb l’alcohol; tothom tenim dret a gaudir! Tria respectar el descans del veïnat, són els lemes triats.

Per a la regidora d’Igualtat, Esther Coronado, «és fonamental que les persones joves que vulguen prendre part en les festes tinguen punts de referència en aquests aspectes tan importants com són la prevenció de les agressions sexuals i la promoció de conductes responsables però, donat el context actual, volem posar l’accent en la prevenció de conductes d’abús a les dones, que tenim tot el dret a sentir-nos lliures i segures en aquestes dates, i també la resta de l’any».

Coronado ha afegit que «l’establiment del Punt Violeta dóna continuïtat a les polítiques d’igualtat de l’Ajuntament, en el sentit de fer propostes en positiu per a que els i les joves sàpiguen quines són les conductes que condueixen a relacions sanes, i quines suposen franquejar la línia roja del respecte i el consentiment, i que cal evitar per a que totes i tots disfrutem de les festes».

Des d’aquests dos punts de referència al recinte firal, el Punt Violeta i el Punt UPCCA, s’omplirà de contingut aquesta campanya de ‘Fes festa amb responsabilitat i respecte’, que ja ha començat amb les reunions amb aquelles entitats que establiran punts de venda al recinte firal.

En aquestes trobades se’ls ha recordat la legislació vigent respecte a l’edat mínima de consum d’alcohol, i se’ls ha explicat el procediment a seguir en cas d’observar algun comportament impropi.

Després, sobre el terreny i d’una manera lúdica i en positiu, educadores i educadors atendran cadascun dels punts, i proposaran jocs i activitats per a conscienciar a la ciutadania participant en les festes sobre els punts fonamentals de la campanya ‘Fes festa amb responsabilitat i respecte’. Hi haurà, també, repartiment de marxandatge amb el lema de la campanya i amb missatges per la igualtat.

Pujar