elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Èxit de convocatòria en la inauguració de la temporada del Museu de la Rajoleria

Èxit de convocatòria en la inauguració de la temporada del Museu de la Rajoleria
  • La mostra de la multidisciplinària artista paiportina Neus Chisbert ha omplit la sala d’exposicions temporals de l’espai cultural paiportí

MÉS FOTOS
Èxit de convocatòria en la inauguració de la temporada del Museu de la Rajoleria - (foto 2)
Èxit de convocatòria en la inauguració de la temporada del Museu de la Rajoleria - (foto 3)
Èxit de convocatòria en la inauguració de la temporada del Museu de la Rajoleria - (foto 4)
Èxit de convocatòria en la inauguració de la temporada del Museu de la Rajoleria - (foto 5)

El Museu de la Rajoleria ha inaugurat la temporada expositiva 2022-2023 amb l’exposició de la multidisciplinària artista local Neus Chisbert. La sala d’exposicions temporals d’aquest espai paiportí s’ha omplit amb veïnat de Paiporta i amics i familiars de l’artista en una exitosa inauguració.

L’acte ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Paiporta, Maribel Albalat i la regidora de Cultura, Esther Torrijos, acompanyades per membres de l’equip de govern. En paraules de l’alcaldessa, “ha sigut tot un honor inaugurar temporada amb una obra de tan gran qualitat com la de Neus Chisbert, una mostra amb diversitat de tècniques i alhora molt completa. Tenim la sort de gaudir a través d’aquestes 46 peces d’una artista paiportina de reconegut prestigi a la que caracteritza un treball profundament expressiu i una inquietud personal que l’ha portat també a participar activament en diverses mostres col·lectives”.

Per la seua banda, la regidora de Cultura ha valorat molt positivament l’ambient que s’ha generat arran l’inici de la nova temporada. “La gent tenia ganes i que millor forma d’inaugurar curs que amb una dona paiportina com Neus Chisbert. Hem hagut d’esperar 20 anys per tornar a gaudir del seu art, però ha pagat la pena. El Museu és casa vostra i farem d’ell un altaveu dels nostres artistes”.

 “Moments de Neus” agrupa l'obra dels dos últims anys de l’artista en cinc seccions: cartons, tapissos, mirades, grafies i Altea, aprofundint en l'emoció de l'escultora. Amb aquest clar enfocament va embastant instants de creació, que donen compte d'una mirada a vegades tendra, a vegades disbauxada i una destresa instintiva.

Amb l'ambiciosa idea de crear una exposició emocionant i envolupant, Chisbert compta a més amb la col·laboració de dos creadors: el pianista Néstor Calderer i l'escriptora Déborah Vukušić, els qui van compondre la música i els textos respectivament que donen suport a l'exposició. La mostra es podrà visitar fins al pròxim 30 de setembre.

A més, com ja és habitual, i amb l’objectiu d’acostar al Museu i a l’art al públic més jove, del 20 al 30 de setembre el Museu acollirà una sèrie de tallers escolars en els quals l’alumnat aprendrà a fer els seues propis treballs manuals i creacions amb materials que hi ha a casa.

“El nostre Museu de la Rajoleria és una de les joies del patrimoni etnogràfic, fabril i cultural de la comarca i continuarem potenciant-lo i apostant per ell i la cultura, així com pels nostres artistes locals. Som un poble ple de talent”, ha conclòs l’alcaldessa.

Pujar