elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un concert de rock i les llums als carrers donen inici al Nadal a Paiporta

Un concert de rock i les llums als carrers donen inici al Nadal a Paiporta
  • El Mercat de Nadal, la festa al mercat, els tallers al Museu de la Rajoleria, la programació a L’Auditori, la Sant Silvestre Solidària i les campanades infantils, pròximes propostes

MÉS FOTOS
Un concert de rock i les llums als carrers donen inici al Nadal a Paiporta - (foto 2)
Un concert de rock i les llums als carrers donen inici al Nadal a Paiporta - (foto 3)
Un concert de rock i les llums als carrers donen inici al Nadal a Paiporta - (foto 4)
Un concert de rock i les llums als carrers donen inici al Nadal a Paiporta - (foto 5)
Un concert de rock i les llums als carrers donen inici al Nadal a Paiporta - (foto 6)

La programació especial de l’Ajuntament de Paiporta per a les festes de Nadal ha començat amb el concert de rock familiar a càrrec de la Babau Band, en una festa en què també es repartien roses i que va servir per a estrenar l’enllumenat nadalenc dels carrers i places del poble.

Centenars de persones es varen acostar a la plaça Major per a disfrutar de la primera de les activitats que proposen les regidories de Cultura, Economia, Ocupació i Comerç i Educació de cara a dinamitzar les compres al poble, i per a omplir els moments d’oci amb propostes lúdiques, enriquidores i artístiques.

Després de la festa de l’enllumenat, arribarà el Mercat de Nadal, que se celebrarà del 16 al 19 de desembre a la plaça Cervantes, i per al qual encara està oberta la inscripció per a comerços al web paiporta.es/mercatnadal. La data límit per a apuntar-se és l’11 de desembre.

La següent cita marcada en el calendari serà la festa de Nadal al mercat municipal, amb una cercavila a les 17.30 hores des del carrer Santa Anna a la pròpia plaça Cervantes, seguida de jocs gegants, taller de cartes al Pare Noel, ‘photocall’ i xocolatà infantil.

Per a prendre part en aquestes dos últimes activitats caldrà aportar tiquets de la campanya ‘Pel Nadal, comerç local’, que es poden aconseguir en qualsevol dels 90 comerços adherits. El llistat es pot consultar al web paiporta.es/nadal

També serà necessari obtindre tiquets per a pujar al Trenet de Nadal, que recorrerà els carrers de Paiporta del 26 al 30 de desembre, amb eixides cada dia des d’un punt de la localitat: la plaça Major, la plaça 3 d’Abril, la plaça Soliera i la plaça Casota. Al web paiporta.es/nadal es poden consultar també els horaris i les ubicacions de cada jornada.

Els dies 27 i 28 se celebraran als jardins del Museu de la Rajoleria les activitats corresponents a ‘Ja és Nadal!’, la proposta de tallers d’enquadernació, ceràmica, jocs populars i essències del Museu. També es podrà disfrutar de l’espectacle de titelles ‘El vestit nou de l’emperador’.

A L’Auditori també hi ha programació especial per a Nadal, amb la pel·lícula ‘Lilo, mi amigo el cocodrilo’ el dia 27, el concert de ‘Gisela Concert Kids’ per al 28 i l’espectacle de circ ‘The Troupers’, per al dia 29.

Altre clàssic del Nadal a Paiporta és la celebració de la Sant Silvestre Solidària, el 28 de desembre. La carrera requereix d’una donació per a poder participar i s’ha d’assistir amb la disfressa corresponent, bé siga individual o col·lectiva, per a poder optar als premis habituals.

Campanades infantils

Per a tancar l’any, Paiporta viurà el migdia del 31 de desembre les ‘Campanades infantils’, entre les 11.00 i les 14.00 hores, en una matinal completa en què es repartiran ‘uva-chuches’ per a anticipar el canvi d’any a les 12.00.

El 2023 començarà amb la visita dels carters reials de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient, que visitaran Paiporta els dies 3 i 4 i recolliran les cartes de totes les xiquetes i xiquets a les places Soliera i Xúquer, i la cavalcada de Reis, que tindrà lloc la vesprada-nit del dia 5 de gener, amb eixida des del carrer Santa Anna i recorregut pels carrers de costum fins arribar sobre les 19.00 hores a L’Auditori, on s’entregaran regalets a tots i totes les xiquetes assistents.

Pujar